Ilie Năstase şi-a recunoscut VINOVĂŢIA. Ce sentinţă riscă fostul mare sportiv, acuzat că a condus BĂUT

Ilie Năstase şi-a recunoscut vinovăţia, joi, în cadrul procesului desfăşurat la Judecătoria Sectorului 1, în care este acuzat de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi sustragere de la recoltarea probelor biologice. Fostul mare sportiv a declarat că este de acord să efectueze muncă în folosul comunităţii.

14 feb. 2019, 10:22
Ilie Năstase şi-a recunoscut VINOVĂŢIA. Ce sentinţă riscă fostul mare sportiv, acuzat că a condus BĂUT

Dosarul lui Ilie Năstase a fost trimis în instanţă în decembrie 2018, iar la primul termen al procesului el a cerut să fie judecat prin procedura simplificată, recunoscându-şi faptele.

„Regret foarte mult situaţia. Am şi eu o familie, copii şi regret”, le-a spus Ilie Năstase magistraţilor.

Ilie Năstase riscă până la 5 ANI de ÎNCHISOARE. Începe procesul: acuzaţii GRAVE aduse primului nr. 1 ATP

Instanţa a fost de acord, urmând ca sentinţa în acest caz să fie anunţată pe 27 februarie.

„Avea un permis de conducere eliberat la Monaco, potrivit căruia avea dreptul să conducă acel scuter. Nu a ştiut că i-a fost suspendat dreptul de a conduce. Este şi culpa domnului Năstase, dar şi a organelor de poliţie. Domnul Năstase a avut o atitudine sinceră. A precizat că nu credea că săvârşeşte o infracţiune. A suflat de două ori în aparatul etilotest, dovadă că a colaborat cu poliţia, dar nu i s-a explicat despre prelevarea probelor de sânge. (…) Legat de a doua faptă – distanţa dintre cele două evenimente este mică – între 4 dimineaţa şi 11, când a mers la camera de gardă, pentru că prezenta leziuni grave. Stătuse trei ore la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici. Stresul post traumatic a fost cauzat de încătuşare. Nu mi se pare normal ca un agent de poliţie, care trebuie să prevină faptele contravenţionale şi penale, să decidă să-l urmărească şi să-l lase să producă infracţiunea. A spus că poate presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii. Aveţi în faţă o persoană care regretă acele fapte. Nu vă solicităm clemenţă, dar vă rog să daţi posibilitatea să se îndrepte”, a spus avocatul lui Ilie Năstase.

Pe 25 mai 2018, în jurul orei 4,45, pe Şoseaua Nordului, zona Ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Năstase. Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, lui Năstase i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care fostul tenismen a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice.

Ilie Năstase a refuzat să-i fie recoltate probe biologice şi a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare de mostre biologice.

După câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou de poliţişti, de această dată în timp ce conducea fără permis un scuter.