Ilie Năstase, speriat de un posibil război în România: „Mie mi-e frică, plus că nu suntem pregătiţi”

Ilie Năstase, speriat de un posibil război în România. La cei 75 de ani ai săi, fostul tenismen a văzut multe, dar nu a crezut vreodată că va trăi în vreme de război. Tot ce se întâmplă acum în Ucraina îi provoacă o mare teamă omului de afaceri.

10 mart. 2022, 18:35
Ilie Năstase, speriat de un posibil război în România: „Mie mi-e frică, plus că nu suntem pregătiţi”
Ilie Năstase, speriat de un posibil război în România

Ilie Năstase, speriat de un posibil război în România. Invazia rusă din Ucraina, atât de aproape de graniţa cu România şi care are toate şansele să escaladeze într-un conflict regional, dacă nu chiar global, îl sperie pe fostul mare sportiv.

Ilie Năstase, speriat de un posibil război în România

Cu toate acestea, el şi soţia lui, Ioana, au sărit în sprijinul unor refugiaţi intraţi în ţară pe la vama Isaccea.

Sunt general, dar nu cred că am putere. Mie mi-e frică. Nu ştiu de ce, dar mi-e frică. Nu avem cum să ne punem cu ruşii. Ce să facem cu 150 de soldaţi americani? Mi-e frică mai tare, plus că nu suntem pregătiţi. Nu avem armată, nu avem nimic”, a declarat Ilie Năstase pentru Ştirile ProTV.

Am luat cinci copii şi cinci femei acasă. Sunt disperaţi, cu copilaşi de patru luni. Oamenii nu au treabă, politicienii sunt de vină”, a mai spus Ilie Năstase, care a cazat opt persoane în apartamentul Ioanei din Constanţa, iar alte două persoane în casa fiului acesteia.

Citeşte şi: Momente de groază pentru Ioana Simion! Soția lui Ilie Năstase, agresată într-un restaurant: „Mi-a pus mâna pe toate cele, mi-a tras fermoarul de la bluză!”

Apare primul film despre viaţa lui Ilie Năstase

Tudor Giurgiu, unul dintre cei mai în vogă regizori români, a anunţat că vrea să facă un film despre viaţa lui Ilie Năstase, primul număr 1 din istoria ATP.

Filmăm tot anul ăsta, am mai filmat cu Boris Becker și pregătim lansarea la anul la TIFF”, a declarat Tudor Giurgiu pentru ziare.com. Regizorul a fost deja la academia lui Rafael Nadal, unde i-a intervievat pe acesta și pe unchiul lui, Toni Nadal, mare fan al lui Ilie Năstase. Și alți actuali și foști mari jucători, printre care Boris Becker şi Ion Ţiriac, vor vorbi în documentar despre ce a însemnat Ilie Năstase.

Ilie Năstase a fost primul lider ATP din istorie. În 1973 a devenit lider mondial și a reușit să se mențină pe locul fruntaș timp de aproape un an de zile.

De-a lungul carierei, Ilie Năstase a câștigat două turnee de Grand Slam la simplu, în 1972 – US Open, în fața lui Arthur Ashe și 1973 – French Open (Roland Garros), contra lui Nikola Pilic. De asemenea, a fost de două ori finalist la Wimbledon, în 1972 și 1976, când a pierdut în fața lui Stan Smith și a lui Bjorn Borg.

O altă finală la proba de simplu a pierdut-o în fața lui Jan Kodes, în 1971, la French Open. Alte trei trofee de Grand Slam le-a cucerit la proba de dublu. La Turneul Campionilor, Ilie Năstase s-a impus de patru ori în carieră, în 1971, 1972, 1973 și 1975.