Ilie Năstase vrea altă conducere la FR de Tenis: George Cosac are susţinerea mea şi a lui Ion Ţiriac

Vineri vor avea loc alegeri la Federaţia Română de Tenis, pentru funcţia de preşedinte urmând să candideze Ruxandra Dragomir, George Cosac, Ion Şerban şi Mihai Rusu. Într-o declaraţie pentru RTV.NET, Ilie Năstase a deplâns colaborarea cu actuala conducere a Federaţiei şi şi-a exprimat susţinerea pentru fostul jucător de Cupa Davis, George Cosac.

20 feb. 2013, 08:13
Ilie Năstase vrea altă conducere la FR de Tenis: George Cosac are susţinerea mea şi a lui Ion Ţiriac

Tenisul românesc se află într-un moment de răscruce, performanţele la nivelul echipelor reprezentative fiind cele mai scăzute din ultimele decenii. În timp ce băieţii supravieţuiesc în eşalonul doi al Cupei Davis, fetele din echipa de Fed Cup au suportat umilinţa de a fi învinse de Turcia, ţară care are o singură reprezentantă în Top 100, pe locul 91.

Pe acest fond destul de precar din punct de vedere al performanţelor, dar şi a unor scandaluri interne care au uzat încrederea în structurile de conducere ale tenisului, vineri 22 februarie vor avea loc alegeri pentru şefia Federaţiei. Pentru funcţia de preşedinte candidează fostul jucător de Cupa Davis, George Cosac, Ion Şerban, Mihai Rus, dar şi actualul preşedinte, Ruxandra Dragomir.

Ilie Năstase, cel mai mare tenisman pe care l-a avut România, dar şi omul care a petrecut cel mai mult timp în fruntea FR de Tenis, aproape 13 ani, a dezvăluit pentru ROMÂNIATV.NET opţiunea sa pentru funcţia de preşedinte. „Domnul George Cosac are experienţă, a lucrat şi lucrează în Federaţie, dar a făcut şi treabă bună la club, la Dinamo Braşov. El are susţinerea mea, dar are şi susţinerea domnului Ţiriac„, ne-a declarat Ilie Năstase.

Totodată, el a acuzat şi relaţiile reci pe care le-a avut cu actuala conducere a FR de Tenis, reprezentată de Ruxandra Dragomir. „Nu am fost folosiţi în ultimii patru ani, nici eu nici domnul Ţiriac. Nu ştiu de ce, dar dacă suntem solicitaţi noi răspundem cu plăcere la demersurile viitoarei conduceri„. Cât priveşte viitoarele surse de finanţare pe care trebuie să le găsească viitorul preşedinte, Ilie Năstase a spus pentru ROMÂNIATV.NET: „Domnul George Cosac are numele meu, are numele domnului Ţiriac. Dacă va fi ales, va depinde de priceperea dânsului şi de proiectele sale, pentru a atrage sponsori„.

Între obiectivele imediate ale lui George Cosac figurează creşeterea potenţialului financiar prin atragerea de sponsori, ţinta pentru 2013 fiind de circa 300.000 euro. În plan educaţional el va milita pentru introducere tenisului în şcoli, iar în cel al infrastructurii doreşte refacerea Bazei Sportive Doherty (fostul Tenis Club Bucureşti), prin darea în folosinţă în anul 2013 a 5 terenuri cu nocturnă, urmând ca în  2014 să fie gata alte terenuri şi toate clădirile aferente.