Ilie Sârbu: Cei din opoziţie pot încerca revocarea lui Tăriceanu, dar nu le ajută. Să arăţi că pierzi?

Liderul de grup al senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat că votul pentru alegerea noului judecător al CCR a arătat că partidele de la guvernare deţin o majoritate solidă la Parlament, în timp ce opoziţia nu are şanse să obţină revocarea lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului.

18 feb. 2015, 17:22
Ilie Sârbu: Cei din opoziţie pot încerca revocarea lui Tăriceanu, dar nu le ajută. Să arăţi că pierzi?

Ilie Sârbu i-a ironizat pe cei din opoziţie pentru că au mizat pe sprijinul adus de simpatizanţii din Senat ai lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. „O construcţie cu Geoană şi Vanghelie e puternică, de asta ne era frică. Astăzi s-a văzut rezultatul votului, iar majoritatea noastră va funcţiona în continuare”, a spus Sârbu zâmbind.

Acesta a catalogat drept „o prostie” dacă opoziţia va merge până la capăt cu intenţia de a-l revoca pe Călin Popescu-Tăriceanu. „Ar fi o glumă şi o prostie. Să încerce ce? Dacă ei astăzi n-au avut 14 voturi, la şedinţa care va urma de unde să mai aduni? (…) Pot face un joc de imagine, dar nu le ajută. Şi jocurile de imagine se fac ca să arăţi că eşti puternic. Ei ce să arate? Că pierd?”, a comentat Ilie Sârbu.

El a adăugat că senatorii din majoritate au demonstrat că au capacitatea de a se mobiliza la voturile foarte importante din plen.

Senatorii au decis, în plen, prin vot secret cu buletine, că noul judecător al Curții Constituționale este Simona Maya Teodoroiu, propunerea PSD.

Aceasta a obţinut 87 de voturi „pentru”, surclasând-o pe Mona-Lisa Neagoe, candidatul PNL care, cu o zi în urmă, primise cele mai multe voturi la Comisia juridică.

Mona Lisa Neagoe a primit în plen 73 de voturi „pentru”, votul demonstrând că PNL nu a reuşit să schimbe majoritatea la Senat.

La şedinţa de plen a Senatului au fost prezenţi 162 de parlamentari din totalul de 168 de senatori.