Ilie Sârbu, despre numirea lui IOAN RUS la Transporturi: Se discută lucrul ăsta şi probabil aşa va fi

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, confirmă că s-a discutat despre cooptarea lui Ioan Rus în Guvern, ca ministru al Transporturilor, şi spune că cel mai probabil acest lucru se va materializa.

24 iun. 2014, 11:43
Ilie Sârbu, despre numirea lui IOAN RUS la Transporturi: Se discută lucrul ăsta şi probabil aşa va fi

Întrebat dacă Ioan Rus va fi cooptat în Guvern în locul lui Dan Şova, Ilie Sârbu a răspuns: „Pot să spun că se discută lucrul ăsta şi probabil aşa va fi”.

Sârbu a fost întrebat dacă Dan Şova se va implica în campania prezidenţială şi dacă este potrivit pentru o asemenea poziţie.

DAN ŞOVA ar putea DEMISIONA de la Transporturi. Numele lui IOAN RUS, vehiculat ca viitor ministru

A mai fost cred purtător de cuvânt, acum ministru. Vom vedea ce se decide, nu asta e important. Important e să meargă Guvernul mai departe, să avem un ministru care să facă faţă problemelor şi asta e cel mai important”, a  precizat Sârbu.

Dan Şova va susţine marţi, de la ora 15.00, declaraţii de presă, în care  îşi va anunţa demisia din funcţia de ministru al Transporturilor. Portofoliul ar urma să fie preluat de Ioan Rus.

IOAN RUS, în drum spre Bucureşti pentru a prelua Transporturile

Ioan Rus a fost mai ministru în primul Guvern Ponta, dar şi-a dat demisia după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. Rus a fost un susţinător al lui Victor Ponta, el şi grupul de la Cluj, ajutându-l pe acesta să preia preşedinţia partidului la Congresul din 2010, când Ponta a candidat împotriva lui Mircea Geoană.

Dan Şova este şi el un apropiat al premierului Victor Ponta, cei doi fiind prieteni înainte ca ultimul să ajungă în fruntea Guvernului şi şef în Kiseleff.