Ilie Sârbu avertizează: „USL se RUPE mâine dacă nu pleacă Roşca Stănescu”. Vezi replica liberalului

Vicepreședintele PSD Ilie Sârbu a avertizat că USL se va rupe dacă liberalii îl vor ține și luni în brațe pe Sorin Roșca Stănescu. PNL trebuie să aleagă între alianţă şi Sorin Roşca Stănescu, a declarat Ilie Sârbu, la România TV.

19 mai 2013, 18:34
Ilie Sârbu avertizează: „USL se RUPE mâine dacă nu pleacă Roşca Stănescu”. Vezi replica liberalului

USL se va rupe dacă în cursul zilei de luni nu se va lua o decizie în cazul excluderii din alianţă a lui Sorin Roşca Stănescu.

„Eu ştiu că suntem împreună la guvernare (PNL şi PSD – n.r.). Incidentul cu Sorin Roşca Stănescu a provocat până la urmă tensiuni, dar niciunul dintre parteneri nu a ieşit public să spună nemulţumirile pe care le are. (…) Noi avem acum o problemă. PNL trebuie să aleagă între alianţă şi Sorin Roşca Stănescu. (…) USL se rupe mâine dacă nu pleacă Roşca Stănescu. Există un cumul, iar oamenii încep să aibă curaj dacă văd că nu i se întâmplă nimic lui Roşca Stănescu”, a spus senatorul Ilie Sârbu la România TV.

Sârbu i-a dat ca exemplu pe cei doi senatori liberali de Bihor care au amenințat că vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Mediului, Rovana Plumb.

Nu s-a întâmplat în 22 de ani ca partenerul tău de guvernare să depună moţiune împotriva ta. Intenţia a existat. Nu putem lucra aşa„, a spus senatorul PSD.

Ilie Sârbu s-a referit și la stenogramele din ședința PNL, care arătau cum mai mulți miniștri liberali își exprimau vehement nemulțumirea față de PSD și Victor Ponta.

Probabil că Victor Ponta blochează vaccinul pe care vrea să-l facă Nicolăescu, de vreo 200 de milioane…chiar le blochează şi sigur că se creează nemulţumiri, dar n-am ieşit public să spunem lucrurile astea„, a continuat Ilie Sarbu.

Sorin Roşca Stănescu a reacţionat şi a precizat: „Este punctul de vedere al domnului Ilie Sârbu. Pot să-l respect, dar nu pot să fiu de acord, nu cred că trebuie aruncat în aer un hotel dacă o yală s-a rupt. Construcţia USL este mult prea serioasă şi importantă ca să poată fi distrusă de un simplu senator”.

Premierul Victor Ponta a declarat joi că scandalul provocat de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu reprezintă cea mai mare criză din USL şi că, dacă liberalii nu vor lua măsuri, drumurile PSD şi PNL se vor despărţi.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, tot joi, că orice persoană care mai recurge la atacuri împotriva PSD-ului sau a premierului Victor Ponta va părăsi partidul, acesta fiind un avertisment direct la adresa senatorului Sorin Roşca Stănescu.