Iliescu şi-a publicat autobiografia: Elena Ceauşescu era limitată, dar el avea calităţi de lider, avea minte

Nicolae Ceauşescu avea calităţi de lider şi era un comunist ambiţios, în timp ce soţia lui era „modestă în plan mental”, afirmă Ion Iliescu în cel mai recent volum al său, în care evocă episoade din viaţa de student la Moscova, de membru al Partidului Comunist Român şi, ulterior, de succesor al lui Nicolae Ceauşescu, potrivit Ziarul de Iaşi.

13 oct. 2014, 07:15
Iliescu şi-a publicat autobiografia: Elena Ceauşescu era limitată, dar el avea calităţi de lider, avea minte

Iliescu a povestit, într-un interviu la Digi 24, acordat cu ocazia publicării autobiografiei sale, „Destinul unui om de stânga“, cum l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu.

Fostul preşedinte al României şi-a amintit că Nicolae Ceauşescu avea calităţi de lider şi era un comunist ambiţios, în timp ce soţia lui era „modestă în plan mental”.

„Era în altă generaţie. El a fost prieten cu fratele tânăr al tatălui meu, erau cam din aceeaşi generaţie. Şi el, şi Elena Ceauşescu. Au făcut parte dintr-un grup de tineri comunişti, încă dinainte de 1944. Percepeam limitele sale intelectuale, dar era – dintre cei de atunci cu pretenţii la conducere – cel mai înzestrat din acest punct de vedere. Din păcate, cu limite intelectuale”, a spus Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a afirmat că, în schimb, Elena Ceauşescu „era limitată total”.„Ea era, la început, modestă în plan mental faţă de el, care era o minte vioaie, dar n-avea cultura necesară. Ea nu avea nici una, nici alta. În ciuda titlurilor pe care şi le-a asumat după aceea, era limitată total. Nu cred că ea a citit ceva vreodată, vreo carte, dar i-a plăcut să acumuleze titluri ştiinţifice”, a declarat Ion Iliescu.