Filme noi în 2022. Lista celor mai aşteptate 20 de titluri

Anul 2022 vine cu o mulţime de capodopere cinematografice de toate genurile. Nu trebuie decât să ne facem să le urmărim.

01 ian. 2022, 23:45
Filme noi în 2022. Lista celor mai aşteptate 20 de titluri

Filme noi în 2022. Ca să ne mai relaxăm puțin și să ne aducem aminte de normalitate, ne-am gândit să întocmim o listă cu filmele care se vor lansa în 2022 în cinematografe. Descoperă, aşadar, în rândurile următoare, o selecţie din cele mai aşteptate filme ale anului 2022.

Filme de acţiune noi în 2022

În regia lui Sean McNamara, filmul The King’s Daughter îi are în rolurile principale pe Pierce Brosnan şi Kaya Scodelario. În căutarea nemuririi, regele Ludovic al XIV-lea ajunge să captureze și să fure forța vitală a unei sirene, lucru care se va complica mai mult atunci când fiica lui nelegitimă va descoperi creatura.

The Eagle Path, în regia lui Jean Claude Van Damme şi avându-i ca protagonişti pe Claudia Bassols şi Jean-Claude Van Damme, este povestea lui Frenchy, un fost soldat din trupele speciale care a ajuns să practice taximetria. Într-o cursă, o cunoaşte pe Sofia, o femeie a cărei viaţă misterioasă îl intrigă şi-l fascinează. Astfel, Frenchy se trezeşte într-o lume în care trebuie să o protejeze de o relaţie toxică cu un mare afacerist. Împreună cu cel mai bun prieten, Frenchy porneşte într-o misiune care îi va arunca în faţa unor pericole nemaîntâlnite. Toate astea pentru a o ajuta pe Sofia să scape de trecutul ei tumultuos, în speranţa unui viitor mai luminos alături de Frenchy.

Morbius, în regia lui Daniel Espinosa şi avându-i ca protagonişti pe Michael Keaton, Jared Leto, Matt Smith, este povestea biochimistului Michael Morbius, care încearcă să-și găsească vindecarea pentru o boală rară de sânge, dar sfârșește prin a se infecta singur cu o formă de vampirism.

Partea a doua a filmului Avatar, regizat de James Cameron, are în rolurile principale nume mari ale cinematografiei, precum Zoe Saldana, Vin Diesel, Kate Winslet, Sigourney Weaver. La câțiva ani după lupta cu pământenii, extratereștrii de pe Pandora își continuă liniștiți viețile. Jake Sully trăiește fericit în noul lui corp alături de iubita lui. Fericirea celor de pe Pandora este însă pe cale sa fie distrusă de o nouă amenințare. North este liderul unui clan de extratereștrii necunoscuți care își spun „venusieni”. Acestia încept să provoace mari pagube pe Pandora, iar Jake realizează că trebuie să ia măsuri urgente. Acesta va trebui să riște totul, poate chiar și propria lui viață.

De la regizorul de succes Simon Kinberg, care sfidează genurile, vine filmul The 355 – un thriller de spionaj care reunește unele dintre cele mai cunoscute actrițe într-o echipă de vis. Din distribuţie fac parte: Jessica Chastain, Diane Kruger, Penélope Cruz, Lupita Nyong’o, Bingbing Fan. Când o armă secretă cade în mâinile mercenarului, agentul CIA Mason „Mace” Brown (actrița nominalizată la Oscar Jessica Chastain) trebuie să-și unească forțele cu rivalul agent german Marie (Diane Kruger), fost aliat MI6 și cu cele ale specialistului în tehnologie de vârf, Khadijah (câștigătoarea unui Oscar, Lupita Nyong’o). Împreună cu psihologul columbian Graciela (Penélope Cruz, câștigătoare a unui Oscar), pornesc într-o misiune letală și vertiginoasă de a recupera arma, încercând să fie cu un pas înaintea unei femei misterioase, Lin Mi Sheng (Bingbing Fan, X-Men: Days of Future Past). Pe măsură ce acțiunea se răspândește pe tot globul, cvartetul de femei formează o legatură care ar putea proteja lumea, dar le-ar putea ucide.

Uncharted, în regia lui Ruben Fleischer, avându-i în rolurile principale pe Tom Holland, Mark Wahlberg, este povestea unui descendent al exploratorului Sir Francis Drake, care descoperă locația legendarului El Dorado. Cu ajutorul mentorului său și al unui jurnalist ambițios încearcă să-i descopere secretele în timp ce supraviețuitește pe o insulă plină de pirați, mercenari și un inamic misterios.

Moonfall, cu Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley şi Donald Sutherland în rolurile principale, prezintă povestea unei misiuni periculoase către Lună. O forță misterioasă scoate Luna de pe orbită și împinge către viața de zi cu zi de pe Pământ. Având săptămâni la dispoziție până la impact, directoarea NASA Jo Fowler crede că are soluția salvatoare, însă doar un alt astronaut, Brian Harper, și conspiraționistul K.C. Houseman o cred. Cei trei lasă în urmă tot ce au și pornesc într-o misiune periculoasă către Lună, însă realizează că satelitul natural al Pământului nu este ceea pare.

Filme de comedie noi în 2022

Hotel Transilvania: Transformania

, regizat de Derek Drymon, Jennifer Kluska, îi are în rolurile principale pe Kathryn Hahn, Fran Drescher, Steve Buscemi şi Selena Gomez. Filmul animat prezintă povestea găştii lui Dracula, care se întoarce, așa cum nu ai mai văzut-o până acum, în acest ultim capitol al Hotel Transilvania.

Turning Red este povestea unei adolescente de 13 ani care se transformă într-un panda roșu uriaș ori de câte ori are emoții puternice. Pozitive sau negative. Filmul de animaţie este regizat de Domee Shi şi îi are în rolurile principale pe Sandra Oh şi Rosalie Chiang.

Marry Me, regizat de Kat Coiro, îi are în rolurile principale pe Owen Wilson, Jennifer Lopez, Maluma. Kat și Bastian, super-staruri ale muzicii pop, decid să se căsătorească în fața unei armate de fani. Dar cu câteva clipe înainte să-și rostească jurământul,Kat află că bărbatul i-a fost necredincios, așa că decide, pe loc, să se căsătorească cu Charlie, un tip ales din public la întâmplare.

The Lost City, o comedie de acţiune regizată de Aaron Nee, Adam Nee, îi are în rolurile principale pe Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe și Brad Pitt. La aventură se pricepe ea. Să arate bine e treaba lui. Supraviețuirea? Niciunul nu știe cu ce se mănâncă…

Din top 20 filme din 2022 nu putea lipsi un film românesc. Vă recomandăm să nu rataţi Teambuilding, regizat de Matei Dima şi Cosmin Natanticu, în care cei doi interpretează şi rolurile principale. O comedie spumoasă despre viața în corporație, despre provocările construirii unei cariere și cele ale consolidării și motivării unei echipe. Filmul, o satiră a vieții din corporație, deconspiră evenimentele dintr-un teambulding în care corporatiștii robotizați se descătușează și se dezlănțuie arătându-și latura umană.

Comedia Dog îi are în rolurile principale pe Channing Tatum, Cayden Boyd, Aqueela Zoll, Ronnie Gene Blevins. Briggs și camaradul lui, Lulu, un dulău din rasa Malinois belgian, pornesc la drum de-a lungul coastei Pacificului pentru a ajunge la înmormântarea celui mai bun prieten. Unul dintre ei mai are de trăit o săptămână, iar celălalt trăiește fiecare zi ca și când ar fi ultima.

Filme horror noi în 2022

Dante’s Inferno Documented

este povestea călătoriei lui Dante pe parcursul primei părți a vieții de după moarte, Iadul. Povestea este despre o călătorie infernală pas cu pas și prezentată într-un fel unic, o prezentare vizuală și narativă a călătoriei către și prin Iad. În rolurile principale: Eric Roberts, Jeff Conaway, Vincent Spano.

Unwelcome, un film în regia lui Jon Wright, îi are ca protagonişti pe Hannah John-Kamen, Douglas Booth, Colm Meaney. Maya și Jamie lasă în urmă agitația londoneză și se mută în Irlanda rurală, dar nu apucă să se facă prea comozi în noua lor căsuță de la țară. Ei descoperă că drăcușori malefici cu porniri criminale pândesc din pădurea cu care proprietatea lor se învecinează.

The Devil’s Light îi are ca protagonişti pe Virginia Madsen, Colin Salmon, Nicholas Ralph, Ben Cross, Jacqueline Byers. Filmul relatează povestea unei călugăriţe care se pregătește să realizeze o exorcizare. Însă aceasta se trezește față în față cu o forță demonică legată în mod misterios de trecutul ei.

A cincea parte a francizei Scream urmărește povestea unei femei care se întoarce în orașul natal cu intenția de a afla identitatea autorului unei serii de crime sălbatice. Din distribuţie fac parte: Jenna Ortega, Jack Quaid, Courteney Cox, Neve Campbell, Kyle Gallner.

Filme animate noi în 2022

The Legend of Ochi

este povestea unei fetițe care fuge de acasă și ajunge să comunice cu o specie secretă de animale numită Ochi.

DC League of Super-Pets relatează aventurile a doi prieteni nedespărțiti, Krypto Super-Câinele și Superman. Ei împărtășesc aceleași superputeri și luptă împotriva criminalității în Metropolis. Când Superman și restul Ligii Justiției sunt răpiți, Krypto trebuie să convingă un grup de animale fără stăpân, Ace câinele, PB porcul cu burtă, Merton țestoasa și Chip veverița – să-și stăpânească propriile puteri noi și să-l ajute să-i salveze pe supereroi. Vocile personajelor sunt asigurate de actorii: Keanu Reeves, Kevin Hart, Dwayne Johnson, Kate McKinnon, John Krasinski.

Lightyear prezintă aventurile lui Buzz Lightyear, cunoscut din franciza Toy Story. Studiourile Pixar vin acum cu o animație doar a lui, care va prezenta aventuroasa lui călătorie către infinit și dincolo de el.