Iluzia optică a momentului. Tu ce culoare vezi pastila, roşie sau albastră?

Un om de ştiinţă american a postat recent pe internet o fotografie controversată sub forma unei iluzii optice inedite, care a dat peste cap utilizatorii.

01 apr. 2015, 12:41

La doar o lună după apariţia iluziei optice cu rochia de diferite culori, oa altă iluzie optică face înconjurul planetei. Astfel, cu toate că iniţial ele par să fie roşii sau albastre, aceasta este doar o iluzie, creierul şi ochii fiind păcăliţi de anumite nuanţe de culoare din imagine, potrivit Mirror.

Citeşte şi Mai tare decât iluzia cu rochia albastră! Femeia cu chip schimbător îţi va da de gândit VIDEO

Cercetătorul Michael Abrash explică cum ochii încearcă din răsputeri să ghicească culorile din mediu şi să le comunice minţii noastre.

Modul în care creierul compensează pentru informaţiile limitate pe care le primeşte este acela prin a crea un model al lumii reale care se updatează constant pe măsură ce se primesc informaţii„, a explicat omul de ştiinţă.

Revenind la iluzie, pastila nu este nici roşie, nici albastră, ambele fiind gri. Mai mult, chiar şi atunci când oamenii ştiu că pastilele sunt gri, ele sunt văzute tot roşii sau albastre.

Citeşte şi Citeşte şi Rochia devenită virală pe internet, scoasă la licitaţie. Compania care o produce a creat şi una albă cu auriu