Iluzie optică virală! Imaginea care le-a dat bătăi de cap internauților

Iluziile optice sunt create pentru a testa abilitățile oamenilor, iar astăzi îți prezentăm o provocare de tip 2 în 1 care sigur îți va stârni interesul și concentrarea. Vezi mai jos!

22 nov. 2023, 20:17
Iluzie optică virală! Imaginea care le-a dat bătăi de cap internauților

O provocare de tip 2 în 1 face presiuni asupra oamenilor cărora le place să își testeze modul de gândire.

Iluzia optică este creată de un psiholog danez și este menită să pună pe oricine în dificultate. Imaginea este inedită și de altfel, este și un test de personalitate!

Citește și Provocare IQ: găseşte clopotul ascuns în imagine în doar 11 secunde! Doar 3% dintre oameni reuşesc să facă asta!

Iluzia optică creată de psihologul danez a făcut înconjurul internetului, mai ales că în imaginile sunt și mici indicii ale specialiștilor, cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să îl rezolve.

Această iluzie creată de psihologul danez a fost denumită ”Vaza lui Rubin”.

Este vorba, de fapt, de o provocare 2 în 1, fiind, în același timp, și un test de personalitate, vezi mai jos!

Ce ai văzut prima oară?

Privește imaginea cu atenție. Sunt două moduri diferite prin care poate fi interpretată, însă este important ce ai văzut prima dată.

Psihologul Edgar Rubin a ajuns la concluzia că persoanele care văd mai întâi o vază sunt persoane analitice, care reușesc mereu să găsească soluții pentru problemele sau pentru lucrurile dificile din viață.

În timp ce persoanele care identifică mai întâi două chipuri, în profil, sunt oamenii foarte creativi care au o înclinație pentru artă.

Te-ar putea interesa și Iluzie optică: Numai geniile pot găsi cele două feţe ascunse în poză

Ce este iluzia optică

Unele iluzii optice sunt psihologice, cognitive, distorsionante etc.

Oamenii de știință cred că iluziile optice sunt posibile deoarece creierul nostru este atât de bun la recunoașterea tiparelor și la observarea obiectelor familiare.

Iluziile optice te lasă uneori perplex și îți pun la lucru privirea. Fantasmele optice au început cu sute de ani în urmă și acum au luat cu asalt internetul.

O iluzie optică este una care arată imagini care diferă de realitatea obișnuită. Ochii noștri adună informațiile care sunt procesate de creier pentru a oferi o percepție.

O explicație generală pentru majoritatea iluziilor este modul în care creierul lucrează cu datele senzoriale pentru a produce o percepție semnificativă.

Iluziile optice sunt prezente în istorie, încă de pe vremea lui Aristotel.

El a observat, pentru prima dată, că dacă îţi concentrezi privirea asupra unei căderi de apă şi apoi o muţi asupra pietrelor din albie, acestea vor părea ca și cum se mişcă.

Mișcarea pare a fi în direcţia opusă a fluxului de apă. Aceasta este supranumită „Iluzia cascadei”.