Imagine controversată cu Simona Halep. Unde a fost surprinsă românca în plin scandal de dopaj FOTO

Simona Halep va fi anchetată de Sport Resolutions, un tribunal londonez indepednent care analizează toate ilegalităţile din tenis. Este aceeaşi instituţie care l-a anchetat și pe Ilie Năstase în 2017.

25 dec. 2022, 09:14
Imagine controversată cu Simona Halep. Unde a fost surprinsă românca în plin scandal de dopaj FOTO

Imagine controversată cu Simona Halep. Românca este suspendată provizoriu, după ce a picat un test antidoping după primul tur de la US Open 2022. Simona Halep va fi anchetată la tribunalul londonez Sport Resolutions, unde va fi audiată de un complet de judecători care vor decide dacă va fi sau nu suspendată, în urma scandalului de dopaj.

Citeşte şi: Patrick Mouratoglou o reneagă pe Simona Halep. Veste teribilă pentru româncă în plin scandal de dopaj!

Simona Halep a fost zilele trecute la Londra, de unde, la un moment dat a apărut o fotografie cu ea, care ulterior a dispărut de pe Instagram. Nu se știe dacă fostul lider WTA s-a aflat în capitala Angliei în scop turistic sau a participat la o audiere legată de scandalul de dopaj.

Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare!

Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante. Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patrru ani. Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.

Citeşte şi: Motivul pentru care Nike nu a rupt contractul cu Simona Halep după scandalul de dopaj. La Maria Sharapova a renunțat pe loc!