Imaginea BÂNTUITOARE a unei ÎNMORMÂNTĂRI pe MARE după scufundarea TITANICULUI

O fotografie inedită, nemaivăzută de public, a fost scoasă spre licitaţie la 100 de ani de la scufundarea Titanicului. Astfel, după ce autorităţile au recuperat trupurile a 306 pasageri morţi, un preot le-a făcut o slujbă direct pe un vas, iar o parte din cadavre, în special rămăşiţele oamenilor săraci, au fost aruncate în apă conform tradiţiei înmormântărilor marine.

30 sept. 2013, 11:01

Imaginea a fost surprinsă în 1912, la doar câteva zile după ce vasul Titanic s-a scufundat, tragedie care a dus la moartea a 1.512 oameni. Dintre aceştia, doar 306 trupuri neînsufleţite au fost recuperate de vasul Mackay Bennett, într-una dintre cele mai mari operaţiuni de salvare din istorie, care a durat peste nouă zile, potrivit Daily Mail. 

Citeşte şi Vioara de pe Titanic poate fi văzută de public pentru ultima oară înainte de a fi vândută la licitaţie

Inedit este faptul că 166 dintre aceştia au fost înmormântaţi pe mare, iar după o slujbă de pomenire oamenii au fost aruncaţi din nou în apă.  Fotografia urmează să fie dată spre licitaţie, având un preţ de pornire de 5.000 de lire.

Poza alb-negru arată cum corpurile puse în saci sunt aruncate peste bord. Astfel, oamenii săraci, care călătoreau la clasa a treia, au fost aruncaţi peste bord, corpurile lor ajungând pe fundul oceanului sau hrană pentru peşti. Pe unul dintre saci se vede scris numărul 177, fiind vorba despre un bărbat pe nume William Mayo, pompier al vasului.

Citeşte şi Incredibil: Tânără de pe vasul de croazieră eşuat, nepoata unei supravieţuitoare de pe Titanic

Cu toate că numărul oamenilor înmormântaţi pe mare este foarte mare, arhive vizuale ale ocaziei sunt practic inexistente, chiar şi în publicaţiile vremii. Imaginea distruge mitul potrivit căruia înmormântările pe mare sunt ceve demn. Poţi să vezi clar cum corpuri băgate în saci stau grămadă pe punte înainte să fie aruncate în apă„, a declarat Andrew Aldridge, persoana care vinde fotografiile la licitaţie.