Imaginea care a făcut senzație pe Internet. Cum arată fereastra unui bucureştean care şi-a instalat opt camere de supraveghere: „Sediul SRI din sectorul 6”

Fotografia unei locuinţe din Sectorul 6 a făcut furori în mediul online. Şi asta pentru că la fereastra imobilului se aflau nu mai puţin de opt camere de supraveghere.

06 dec. 2021, 20:20
Imaginea care a făcut senzație pe Internet. Cum arată fereastra unui bucureştean care şi-a instalat opt camere de supraveghere: „Sediul SRI din sectorul 6”

Imaginea care a făcut senzație pe Internet. Un bucureştean a hotărât să îşi  instaleze nu mai puţin de ot camere de supraveghere la geam, montate în aşa fel încât să surprindă fiecare unghi. Imaginea a fost postată pe contul de Facebook „Bukureştiul”, un cont care satirizează diverse situaţii şi evenimente din Capitală.

Imaginea care a făcut senzație pe Internet. Cum arată fereastra unui bucureştean care şi-a instalat opt camere de supraveghere: „Sediul SRI din sectorul 6”

Deocamdată, nu se cunoaşte identitatea proprietarului şi nici motivul pentru care acesta a instalat un număr record de camere la geam. Cei care administrează contul de Facebook au pus descrierea „Am găsit sediul SRI din sectorul 6”.

Nici care au văzut postarea nu s-au lăsat mai prejos, secţiunea de comentarii fiind plină de reacţii amuzante. „O avea mai multe locuri de parcare cu maşini pentru fiecare pe care vrea să le ştie în siguranţă?”, „Operă de artă (România 2021) : Camere la uscat-Wireless” sau „Acolo locuiesc „hackerii” de la Alexandria. Camerele sunt puse să vadă când vine garda dimineaţa la percheziţie” sunt doar câteva dintre reacţiile oamenilor.

Primărie digitalizată, sistem de supraveghere video, iluminat inteligent şi wi-fi gratuit, în comuna Sadu, Sibiu

Comuna Sadu din Sibiu bifează toate criteriile pentru a fi numită smart village. Are primărie digitalizată, sistem de supraveghere video, iluminat inteligent şi wi-fi gratuit.

Există în România o localitate pusă la punct de la A la Z. Are primărie digitalizată, sistem de supraveghere video, iluminat inteligent şi wi-fi gratuit. Comuna Sadu din Sibiu bifează toate criteriile pentru a fi numită smart village. În plus, birocraţia e redusă la minimum, pentru că 90% din documente pot fi depuse sau obţinute online.

Şcoala din localitatea Sadu e şi ea smart
Tablelele clasice au fost înlocuite cu unele inteligente. Peste tot există conexiune prin fibră optică, iar elevii au primit tablete si laptopuri. Nu de la Guvern, ci printr-o finanţare obţinută de consiliul local.

Iluminatul este comandat printr-un soft special
25 de camere de supraveghere au fost montate în principalele zone ale comunei. O cameră perfomantă monitorizează non stop toate maşinile care intră şi ies din localitate. Şcoala Generală din Sadu este şi ea una smart, iar avantajele s-au vazut în timpul pandemiei. Internetul era deja gratuit în comună, iar primăria nu a mai aşteptat tablete de la guvern. A cumpărat tot ce trebuie pentru elevii care participau la cursuri online. Şcoala este dotată cu table inteligente, iar acum orele sunt mult mai interactive.

Citeşte şi: Factură de aproape 6.000 de lei primită de un bucureştean la energia electrică: „Nu locuieşte nimeni aici, apartamentul a fost gol din martie”