IMAGINEA care a provocat un SCANDAL URIAŞ. „Gândiţi-vă la asta, animalelor” FOTO

Imaginea unei jucătoare de fotbal australian, fotografiată după ce loveşte mingea, a provocat o adevărată dezbatere în ţara de la antipozi. Tayla Harris, în vârstă de 21 de ani, este persoana prinsă în scandalul care a împărţit ţara în două.

25 mart. 2019, 12:00
IMAGINEA care a provocat un SCANDAL URIAŞ. „Gândiţi-vă la asta, animalelor”  FOTO

Tayla Harris practică boxul şi fotbalul australian, iar săptămâna trecută a jucat pentru echipa sa, Carlton Football Club, împotriva celor de la Western Bulldogs. Jucătoarea a fost surprinsă de o cameră de fotografiat în timp ce executa o lovitură a balonului, iar imaginea a fost publicată de o televiziune australiană, fapt care a stârnit multe reacţii sexiste şi jignitoare. Televiziunea a hotărât să şteargă poza, dar a intervenit o nouă problemă, întrucât utilizatorii au început să scrie că trolii de pe social media sunt problema, nu poza. În cele din urmă, imaginea a fost repostată, iar dezbaterea a continuat, scrie ProSport.

„Aceasta este o poză cu mine la muncă. Gândiţi-vă la asta înainte de a face comentarii jignitoare, animalelor!”, a scris Tayla Harris pe Twitter, care a adăugat, într-o altă intervenţie, că „m-am simţit abuzată sexual din cauza acelor comentarii”.

Postarea jucătoarei de fotbal australian s-a bucurat de o susţinere masivă din partea persoanelor care o urmăresc. Inclusiv prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, a luat cuvântul şi i-a luat apărarea tinerei: „Cred că cei care au făcut comentarii jignitoare sunt nişte laşi, nişte fricoşi. Trolii din social media nu reprezintă o noutate, dar ceea ce este dezgustător este faptul că îşi aleg ca ţintă femeile, la adresa cărora provoacă un val de abuzuri”.