Imaginea sistemului medical din România: Medici prost plătiţi, bătuţi şi înjuraţi de pacienţi

Publicat: Joi, 07 Mai 2015 13:11 // Actualizat: Joi, 07 Mai 2015 13:26 // Sursa: romaniatv.net

Un raport prezentat la Colegiul Medicilor din Bucureşti arată că 86% dintre doctorii din Capitală au fost expuşi în cel puţin o circumstanţă la agresiune verbală, iar 10% au fost victime ale violenţelor fizice.

50% din totalul medicilor din Bucureşti chestionaţi au declarat că agresiunile verbale, fizice sau de altă natură, produse în timpul exercitării profesiei, le-au afectat sănătatea, calitatea vieţii sau activitatea, arată studiul realizat de Fundaţia Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB).

Potrivit "Studiului pilot privind expunerea la agresiune a medicilor din Bucureşti", 14,2% dintre cei intervievaţi spun că nu au avut asemenea incidente de agresiune. De asemenea, 48% dintre cei care au fost victime ale violenţei la locul de muncă nu au depus un raport oficial cu privire la eveniment pentru a semnala violenţa fizică sau abuzul verbal. Doar 47,3% dintre cei care au consemnat că au fost agresaţi fizic (în total declarând 176 agresiuni fizice) s-au adresat poliţiei.

Creşterea numărului de incidente, frecvenţa şi severitatea impactului fac ca unii profesionişti de îngrijire a sănătăţii să sufere de simptome date de stres şi epuizare (36,8 %) şi, în anumite cazuri, de tulburări datorate unui stres post-traumatic (2,9%), arată studiul. 15,7% apreciază că violenţa a avut un impact negativ asupra familiei şi asupra calităţii vieţii lor.

În Bucureşti sunt înregistraţi aproximativ 14.500 medici, dintre care 68% sunt femei şi 32% bărbaţi.

CITEŞTE ŞI: Bătaie ca-n Vestul Sălbatic într-un spital din Baia Mare. Sânge pe pereţi, strigăte de groază şi haos la UPU

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 mai 13:53
Votează email 0 email
...că au fost agresaţi fizic (în total declarând 176 agresiuni fizice) s-au adresat poliţiei. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/imaginea-sistemului-medical-din-romania–medici-prost-platiti–batuti-si-injurati-de-pacienti_218971.html ...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H