Imagini apocaliptice în Constanţa. Gospodării inundate, zeci de maşini cu pasageri, luate de viitură VIDEO

O rupere de nori a făcut prăpăd în judeţul Constanţa, drumurile au fost acoperite de apă, iar 20 de maşini, cu şoferi şi pasageri, au rămas blocate. Viitura a inundat şi mai multe gospodării, iar oamenii au fugit unde au apucat. Casele lor au fost distruse de apă.

13 oct. 2015, 05:27
Imagini apocaliptice în Constanţa. Gospodării inundate, zeci de maşini cu pasageri, luate de viitură VIDEO

UPDATE: Ministrul de Interne Gabriel Oprea a declarat că se acționează în județul Constanța, unde canităţile mari de apă acumulate în urma precipitațiilor au făcut ca în doar câteva minute drumul care leagă oraşul Năvodari de comuna Corbu să fie afectat de viitură.

Prioritatea a fost salvarea de vieți omenești. S-a acționat încă de aseară (luni n.r.), primarul a luat măsuri, s-a asigurat cazarea la căminul cultural, hrana. Acționăm cu 42 de pompieri, 20 de jandarmi, cinci autospeciale și două motopompe. Important este că nu am avut pierderi de vieți omenești. Țin legătura cu șeful ISU. Este un comitet de urgență la nivelul județului Constanța. Se aduce, pentru că încă este foarte multă apă, o motopompă de capacități mult mai mari, care va reuși să scoată această apă. Nu sunt probleme în alte zone, dar suntem atenți”, a declarat ministrul.

O viitură puternică a surprins, în noaptea de luni spre marţi, mai multe mașini pe drumul dintre Năvodari și Corbu. Oamenii au rămas blocați în autoturisme și au sunat la numărul unic de urgență 112 pentru ajutor. La solicitare au răspuns pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, dar și echipaje ale Serviciului de Ambulanță Constanța.

Potrivit primelor informații, viitura s-a produs din pricina unei ruperi de nori. Astfel, cantitatea impresionantă de apă a inundat drumul care face legătura între orașul Năvodari și comuna Corbu. Potrivit reporterntv.ro, aproximativ 20 de mașini au fost surprinse de viitură. Din fericire, persoanele aflate în autoturisme nu sunt în pericol de moarte.

Pompierii ISU „Dobrogea” au intervenit cu un autoturism de teren pentru salvarea oamenilor blocați în mașinile surprinse de viitură.

Mai mult, aproximativ 20 de locuințe din comuna Corbu au fost inundate, iar viitura a rupt gardul fermei piscicole și a împrăștiat pietrișul de sub calea ferată pe șosea.

O femeie de 86 de ani, cu probleme psihice, a fost salvată de autorităţi, după ce rămăsese captivă într-o casă din localitatea Luminița, unde trei locuințe au fost măturate de ape. Aflată în șoc hipotermic aceasta a fost dusă la Spitalul Județean Constanța pentru îngrijiri medicale. Cu o altă ambulanță a mai fost preluată încă o persoană de 46 de ani, despre care medicii spun că se afla în șoc hipotermic sever.

12 persoane au fost cazate la căminul cultural din Corbu, unde vor rămâne până când vremea se va îndrepta. Autoritățile încă evaluează pagubele.

COD GALBEN. Între orele 12.00 şi 18:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea, în special zona costieră, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 55 – 60 km/h.

PROGNOZA METEO pentru IARNĂ. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion