Imagini cu Castelul Peleș pe străzile Parisului, în cadrul unei campanii de promovare a României în timpul Cupei Mondiale de rugby

Imagini cu Castelul Peleș sunt afișate pe autobuze turistice care circulă pe străzile din Paris, pe perioada Cupei Mondiale la Rugby, într-o campanie derulată de Ministerul român al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, pentru promovarea destinațiilor turistice din România.

18 sept. 2023, 23:32
Imagini cu Castelul Peleș pe străzile Parisului, în cadrul unei campanii de promovare a României în timpul Cupei Mondiale de rugby

Pe afișe apare Castelul Peleș, fotografiat probabil cu drona, imaginile fiind realizate de Paul Antonescu, un fotograf specializat în evenimente, inclusiv nunți și gale corporate. „Lăsați-vă suprinși de România” – este sloganul campaniei, scris în franceză, deasupra imaginii cu castelul de la Sinaia, ridicat de Regele Carol I.

Mai jos, tot în franceză, turiștii sunt informați că în „mai puțin de 3 ore de zobor” pot ajunge la Castelul Peleș, notează Startupcafe.

Pe afiș apare și vechiul brand turistic al României, cel cu frunza verde și cu sloganul „Explorați grădina Carpaților”, de pe vremea când ministru al Turismului era Elena Udrea. Lângă logo mai este și un cod QR, cu ajutorul căruia probabil că potențialii turiști pot obține pe mobil mai multe informații despre destinațiile din România.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) spune că noua sa campanie outdoor de promovare a României ca destinație turistică în Franța are loc în perioada 6-26 septembrie 2023, pe străzile din Paris.

Citește și: Podul de la Brăila s-a inaugurat pentru a intra în reparaţii. După şuruburile jucăuşe, probleme majore cu semnalizarea rutieră şi asfaltarea de la Golden Gate-ul românesc

„Obiectivul principal al acțiunii este atragerea unui număr tot mai mare de turiști francezi în România” – susține MEAT.

Ministerul mai afirmă că mizează pe „patrimoniul cultural” al României pentru a atrage turiștii străini.

„Campania outdoor are, astfel, scopul de a atrage atenția publicului francez asupra României ca destinație turistică și de a transmite un mesaj de impact, cu accent pe patrimoniul cultural și natural al țării noastre. Acțiunea se derulează în două etape: prima a constat în afișarea, în perioada 6 – 12 septembrie a.c., a două imagini reprezentative pentru țara noastră pe 103 panouri publicitare de mari dimensiuni (8mp), în punctele cheie din centrul Parisului, iar a doua etapă, care se desfășoară în perioada 13 – 26 septembrie a.c., a vizat colantarea celor 17 autobuze turistice folosite pentru vizitarea punctelor cheie din capitala franceză”, explică MEAT.

Ministerul crede că astfel „campania va beneficia de o expunere semnificativă”.

„Toate panourile se găsesc în poziții cu vizibilitate mărită în oraș, unul dintre acestea aflându-se chiar pe celebrul bulevard Champs-Élysées. Se estimează, totodată, că această etapă a campaniei va ajunge la peste 15 milioane de persoane, din care aproximativ 2,5 milioane din rândul francezilor cu studii superioare și un buget mare pentru vacanțe și călătorii”, consideră cei de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Citește și: Ciolacu, despre importurile de cereale din Ucraina: Am să cer ministrului Agriculturii și celui al Economiei să facă un ordin comun ca pe o perioadă de 30 de zile până când se lămuresc lucrurile să fie restricţia prelungită