IMAGINI CUTREMURĂTOARE. Câinii din adăposturile de la Glina şi Lehliu, îngropaţi de vii în zăpadă

Situaţia este foarte gravă la adăposturile de câini de la Glina şi Lehliu. Zăpada este de 2 metri în fiecare ţarc. Există şi pericolul să existe câini prinşi sub nămeţi, deoarece au putut sări în ţarcuri din cauza zăpezii depuse.

09 feb. 2012, 12:41

Îngrijitorii de la Adăpostul din Glina fac apel la iubitorii de animale pentru a putea salva patrupedele. Drumul până la adăpost nu este încă deschis, accesul până la ţarcuri se face cu greutate prin zăpadă.

Avem mare nevoie de un excavator. Sunt în jur de 80 de câini blocaţi la Glina. Zăpada are 2 metri. Suntem disperaţi„, a spus Ioana, îngrijitor la Glina.

Îngrijitorii de la adăpost fac un apel URGENT către cei ce pot să vină să ajute la deszăpezire cu lopeţi. Voluntarii prezenţi încă la acţiune vorbesc despre lupta cu nămeţii şi temperaturile scăzute şi spun că eforturile sunt supraomeneşti dar nu în zadar.

Cea mai mare recompensă este privirea din ochii lor atunci când văd că au unde să se adăpostească şi intră în cuşcă imediat ca să se încălzească. Nu se poate explica în cuvinte. Îţi topesc inima. Aş fi vrut să pot să fac mai multe. Aş fi vrut să nu obosesc niciodată, să nu îngheţ de frig şi să muncesc nonstop 24h„, a scris pe Facebook Monica, unul dintre voluntarii de la adăpost.

Mesajul este semnat de asociaţia „A doua şansă”, care are în grijă adăpostul de la Glina, alături de asociaţia ROBI. Fundaţiile roagă şi firmele cu utilaje de deszăpezire să le vină în ajutor cu un vehicul.

Dacă doriţi să ajutaţi căţeii din adăpostul de la Glina, puteţi afla mai multe detalii despre acţiunea de ajutorare şi despre persoanele de contract pe pagina de Facebook a asociaţiei A Doua Şansă,  http://www.facebook.com/adouasansa sau https://www.facebook.com/asociatia.robi

Probleme mari din cauza nămeţilor sunt şi la adăpostul de câini de la Lehliu-Pelinu

Acolo a căzut acoperişul plin de zăpadă peste căţei. Nu se ştie câti au murit sub acoperişul căzut sau câţi au fost îngropaţi în zăpadă.

Nămeţii au acoperit săptămânile trecute toate cuştile şi 4 câini au murit sufocaţi şi îngheţati de frig. Cei de la adăpost fac un apel la iubitorii de animale pentru că au mare nevoie de voluntari la deszăpezire şi la salvarea căţeilor.