Imagini cutremurătoare în Gaza. Copiii se joacă pe străzi, iar bombele cad peste oraş

Imagini cutremurătoare în Gaza. Mai mulţi copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani se joacă pe străzi, iar bombele cad peste oraş. Scenele au fost publicate pe Twitter şi au fost urmărite de peste 1,8 milioane de oameni.

17 mai 2021, 16:41
Imagini cutremurătoare în Gaza. Copiii se joacă pe străzi, iar bombele cad peste oraş
Imagini cutremurătoare în Gaza

Imagini cutremurătoare în Gaza. Musulmanii au sărbătorit la sfârşitul săptămânii trecute Eid, sfârșitul Ramadanului, luna sfântă islamică a postului. În seara de joi, 13 mai, mai mulţi copii au fost filmați cum se joacă în stradă și sar pe o trambulină, în timp ce pe fundal se vede cum într-o altă zonă din oraș este bombatdată.

Citeşte şi: Sirenele de război au sunat din nou. Peste 3.000 de rachete au inundat cerul: Trebuiau să cadă în zone locuite

Imagini cutremurătoare în Gaza

Aproximativ 200 de oameni, cel puțin 58 dintre ei fiind copii, au fost ucişi în Gaza de la începutul noii runde de ostilităţi, pe 10 mai. Papa Francisc a avertizat duminică împotriva ”spiralei morţii şi distrugerii” în confruntări armate în Orientul Mijlociu, denunţând drept ”teribilă şi inacceptabilă” pierderea unor vieţi în acest conflict.

Israelul a efectuat duminică noapte unele dintre cele mai grele atacuri aeriene de la începutul luptelor, vizând facilități aparținând grupului militant Hamas și mai multe case ale comandanților într-o operațiune de 20 de minute, potrivit IDF, citat de Observatornews.ro.

Israelul a ucis un importat lider militar al grupării Jihadul Islamic

Israelul

l-a ucis luni pe Hisam Abu Harbid, un comandant militar al grupării islamiste palestiniene armate Jihadul Islamic, într-un atac aerian în Fâşia Gaza, anunţă armata israeliană şi o sursă din cadul mişcării.

Asasinarea lui Hisam Abu Harbid, comandantul Diviziei din Nord al Jihadul Islamic, ar putea declanşa o ripostă violentă a organizaţiei, în a doua săptămână de ostilităţi între statul evreu şi activişti palestinieni în Fâşia Gaza. Armata israeliană anunţă moartea lui Hisam Abu Harbid şil acuză de faptul că ”se află la originea mai multor atacuri teroriste cu rachetă antitanc vizând civili israelieni”. În aceste atacuri a fost rănit, în prima zi a conflictului, un civil israelian, potrivit Tsahal (armata israeliană).

Hisam Abu Harbid era un comandant al Jihadului Islamic de 15 ani, potrivit aceleiaşi surse. Informaţia a fost preluată şi de presa arabă.’