IMAGINI DE COLECŢIE. Cum arătau liderii politici ai României în ziua NUNŢII FOTO&VIDEO

Tineri, sfioşi şi emoţionaţi. Aşa apar liderii politici români în fotografiile de nuntă, departe de atitudinea războinică din prezent. Traian Băsescu, Adrian Năstase şi chiar Corneliu Vadim Tudor au trecut prin emoţiile de la altar, în tinereţe. Deceniile au trecut, iar politicienii au rămas la fel de apropiaţi de soţiile lor, care au trebuit să îndure campanii electorale dificile şi chiar condamnări la închisoare.

06 apr. 2014, 08:32
IMAGINI DE COLECŢIE. Cum arătau liderii politici ai României în ziua NUNŢII FOTO&VIDEO

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, s-au cunoscut în 1973, la un ceai dansant, pe când actualul preşedinte al statului era un tânăr ofiţer de marină, iar cea care avea să-i devin soţie, o frumoasă absolventă a Şcolii de Tehnica Comercială din Constanţa. Nunta a avut loc la Constanţa, pe 6 decembrie 1975, într-un cadru foarte intim, alături de părinţii lor şi de cei mai buni prieteni. După aproape patru decenii împreună, preşedintele şi soţia sa rămân încă extrem de apropiaţi.

Adrian Năstase şi soţia sa, Dana, sunt împreună de aproape trei decenii. Căsătoriţi din 1985, mariajul celor doi trece din nou prin momente de cumpănă, de când fostul premier este iar încarcerat, dar Dana Năstase îşi vizitează constant soţul după gratii.

Citeşte şi Politicienii români, surprinşi în ipostaze inedite VIDEO

Un alt social-democrat familist convins este Mircea Geoană. Fostul candidat la preşedinţie este căsătorit cu Mihaela de 20 de ani, iar soţia i-a stat alături inclusiv în luptele politice. De pomină a rămas discursul lui Geoană, în noaptea din decembrie 2009, când s-a crezut preşedinte.

Un alt politician statornic este Corneliu Vadim Tudor. Deşi a declarat că s-a iubit cu o mie de femei în tinereţe, liderul PRM spune că, după ce s-a căsătorit cu Doina în 1987, s-a cuminţit şi a rămas fidel soţiei sale.

Una dintre cele mai frumoase poveşti de iubire este cea dintre Regele Mihai I şi Regina Ana. S-au cunoscut la Londra şi, după doar o săptămână, Regele i-a cerut mâna. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

Cuplul regal rezistă şi acum, după 66 de ani de căsnicie. În 2008, Regele Mihai şi Regina Ana au sărbătorit nunta de diamant, în prezenţa a sute de invitaţi de soi.