Imagini de groază după potopul din Constanţa. Cu lacrimi în ochi, sinistraţii scot mâlul gros din case VIDEO

Satul Corbu a fost pur şi simplu măturat de viitură, apele învolburate au făcut prăpăd. Trei case au fost puse la pământ, iar alte zeci de locuinţe sunt distruse. Oamenii îşi riscă viaţa în orice moment, intră în case să recupereze ce le-a mai rămas, deşi acestea riscă să se prăbuşească în orice moment.

14 oct. 2015, 11:41
Imagini de groază după potopul din Constanţa. Cu lacrimi în ochi, sinistraţii scot mâlul gros din case VIDEO

Trei case au cazut in urma viiturii. Oamenii povestesc ca au reusit sa iasa din locuinte cu doar cateva minute inainte ca acestea sa prabuseasca. Alte zeci de oameni îşi riscă viaţa în fiecare clipă, ei intră în casele care au luat-o la vale pentu a-şi mai recupera din bunuri. Este şi cazul lui Mihai, care vrea să ia hainele strânse de-a lungul anilor de mama lui şi pregătite pentru înmormântare.

„Am lucrurile mamei care-i pregatita pentru inmormantare. Risc viata, ce sa fac acum? Trebuie sa i le scot, ea are 83 de ani. Daca le prinde aici nu mai pot recupera nimic”, a spus barbatul.

Potrivit România TV, cu lacrimi în ochi sinistraţii strâng mâlul gros din case care le-a acoperit totul. Plâng disperaţi când se uită în jur, într-o noapte au rămas fără tot ce-au agonisit.

Zeci de gospodării din Corbu au fost inundate în urmă cu două nopţi din cauza unei viituri puternice. A plouat într-o noapte cât pentru cinci luni. Peste 20 de şoferi au văzut moartea cu ochii, drumul s-a transformat într-o mare de apă, iar maşinile lor au fost purtate în derivă. Unele au fost aruncate în calea ferată ruptă, altele în copaci.

Mai mult, aproximativ 20 de locuințe din comuna Corbu au fost inundate, iar viitura a rupt gardul fermei piscicole și a împrăștiat pietrișul de sub calea ferată pe șosea.

O femeie de 86 de ani, cu probleme psihice, a fost salvată de autorităţi, după ce rămăsese captivă într-o casă din localitatea Luminița, unde trei locuințe au fost măturate de ape. Aflată în șoc hipotermic aceasta a fost dusă la Spitalul Județean Constanța pentru îngrijiri medicale. Cu o altă ambulanță a mai fost preluată încă o persoană de 46 de ani, despre care medicii spun că se afla în șoc hipotermic sever.

12 persoane au fost cazate la căminul cultural din Corbu, unde vor rămâne până când vremea se va îndrepta. Autoritățile încă evaluează pagubele.

COD GALBEN. Între orele 12.00 şi 18:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea, în special zona costieră, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 55 – 60 km/h.

PROGNOZA METEO pentru IARNĂ. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion