Imagini de groază într-un spital din judeţul Iaşi. Un bolnav a fost bătut cu sălbăticie de o infirmieră VIDEO

Un scandal care a durat mai bine de un an de zile a fost cauzat de câteva imagini şocante surprinse la spitalul de la Grajduri, judeţul Iaşi. Un pacient a fost bătut pe 30 iunie 2014 cu sălbăticie de o infirmieră. În urma incidentului, femeia a fost concediată, însă a cerut protecţia Sanitas.

04 nov. 2015, 10:21
Imagini de groază într-un spital din judeţul Iaşi. Un bolnav a fost bătut cu sălbăticie de o infirmieră VIDEO

În imaginile surprinse pe camerele de supraveghere ale spitalului de la Grajduri, se vede clar cum infirmiera care a cerut să fie apărată de sindicat, loveşte cu sălbăticie un pacient până când îl umple de sânge.

Mai mult, aceleaşi camere de supraveghere au fost mărul discordiei între sindicalişti şi conducerea spitalului.  Aceştia s-au plâns că directorul unităţii vrea să-i monitorizeze, potrivit 7est.ro

Vasile Necunoscutu este cel în care infirmiera a dat fără milă pe 30 iunie 2014. Acesta, a crescut într-un centru de plasament, iar în momentul în care a ajuns la spitalul de la Grajduri, ştia doar 10 cuvinte.

Infirmiera se apără şi spune că pacientul era recalcitrant şi că a trebuit să recurgă la acest gest deoarece acesta refuza să meargă la masă. 

„Pacientul este agitat, are tendinţe de autoagresiune şi intră frecvent în conflict cu ceilalţi bolnavi şi cu personalul medical. Pe 30 iunie, în jurul orei 19, l-am chemat la masă şi a refuzat. Am încercat să-l conving, dar m-am lovit cu piciorul de pat”, a declarat Daniela Papuc procurorilor care anchetează cazul de purtare abuzivă

După câteva secunde, însă, durerea i-a trecut şi a reluat atacul, de această dată cu o coadă de mătură, din lemn, adusă de un alt bolnav. Îl lovea cu bățul ca pe un animal, peste față, pe spate, peste mâini și picioare. Bolnavul urla și încerca să se apere, ridicând mâinile și cerând îndurare.

În acea seară, Vasile Necunoscutu a fost bătut de cinci ori: în salon, o dată la baie, o dată pe holul care duce spre baie şi o dată în sala de mese. În urma loviturilor primite, acesta s-a ales cu buza şi nasul spart.

Parchetul a fost sesizat de conducerea spitalului, mai ales că victima a avut nevoie de opt zile de îngrijiri. Mai mult, după incident, asistenta a cerut ajutorul sindicatului pentru a evita să fie dată afară. Aceasta însă, a omis faptul că fusese acuzată şi că a furat două treninguri din spital.

Conflictul a durat mai bine de un an timp în care se cerea demiterea managerului spitalului, dar şi renunţarea la camerele de supraveghere.  În cele din urmă, managerul a fost demis.

Citeşte şi Scandal în sănătate. Spital AMENDAT de Casa de Asigurări din cauza pacienţilor fără carduri