Pacientul de la Spitalul de Arşi, care avea larve de muscă pe răni, a MURIT: „Avea 4-5 viermi. Nu a decedat din cauza lor”

Imagini greu de descris au fost filmate la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală. Un doctor a surprins, în secţia de reanimare a spitalului, un pacient pe ceafa căruia colcăie viermi. Imaginile au fost publicate pe blogul lui Cătălin Tolontan. Reprezentanţii DSP Bucureşti s-au deplasat la Spitalul de Arşi pentru a face o anchetă.

14 iul. 2016, 05:57
Pacientul de la Spitalul de Arşi, care avea larve de muscă pe răni, a MURIT: „Avea 4-5 viermi. Nu a decedat din cauza lor”

UPDATE. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul pacientului de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Dosarul penal pentru moarte suspectă a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, urmând ca poliţiştii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei să fie delegaţi pentru efectuarea de audieri în cazul bărbatului internat la Spitalul de Arşi care avea larve într-o rană din spatele urechii şi care a decedat.

UPDATE. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși, medicul Adrian Stănculea, a declarat că pacientul pe care au fost găsite larve de muşte a murit și a lăsat să se înțeleagă că situația nu e unică în sistemul nostru de sănătate, potrivit tolo.ro.

Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu îl omoară. Nu înseamnă că le lăsam să stea pe pacient. Imaginea e reală. Nu am ce să comentez. A existat situația asta, a unui pacient care avea în zona arsă cei patru-cinci viermi. Sunt zone de necroză unde nu poți băga degetele și să speli ca pe mâini, că poți rămâne cu urechea în mână. Zonele acelea se spală cu delicatețe. E de ajuns să fie o muscă, nu vă închipuiți că e ca la gunoi”, a declarat medicul Adrian Stănculea.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti s-au deplasat, joi dimineaţa, la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală pentru a face o anchetă. În urma controlului, inspectorii DSP Bucureşti vor decide măsurile care se impun.

Pacientul era internat în secția Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului. „Mai e un caz identic, însă n-am reușit să-l filmăm decât pe acesta. Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate, larve de muște”, a spus medicul de la Spitalul de Arşi din Capitală, pentru tolo.ro.

Doctorul insistă ca filmul să fie făcut public în pofida durității sale. „Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Și trebuie schimbate!„, îşi motivează medicul gestul.

Şeful ATI, Adrian Stănculea, a spus că i se pare puţin probabil ca imaginile de groază să fie filmate în Spitalul de Arşi, apoi a oftat: „Acestea sunt condițiile, nu avem condiții la ATI, știți de cînd ni s-a promis un spital nou?!„.

Femeie moartă de la o banală transfuzie de sânge, la Spitalul de Arşi din Capitală

Problemele de la Spitalul de Arşi par fără sfârşit. O femeie în vârstă de 68 de ani a murit, în luna iunie, la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, din cauza unei transfuzii greşite de sânge.

Femeia fusese muşcată de câini şi a ajuns la spital în şoc hemoragic. Avea nevoie urgetă de transfuzie de sânge. Pacienta a primit însă, la transfuzie, sânge de la donatori cu altă grupă. O zi mai târziu, a intrat în şoc posttransfuzional şi nu a mai putut fi salvată, decesul survenind după o săptămănă.

Cazul a fost confirmat de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a declarat că a fost vorba despre malpraxis medical şi malpraxis managerial.

VEZI ŞI: CONTROALE la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi după ce trei pacienţi au murit

Cel puţin trei dintre victimele incendiului de la Colectiv au murit la Spitalul de Arşi

Un medic de la Spitalul de Arşi declara, în decembrie 2015, că „spitalul e infectat și oamenii sunt într-o bombă de microbi”.

Oficial, cel puţin trei dintre victimele incendiului din clubul bucureștean Colectiv s-au stins în Spitalul de Arși din cauza infecțiilor nosocomiale căpătate acolo.

CITEŞTE ŞI: Manager spital: În România nu există DEZINFECTANŢI pe bază de chlorhexidină. Suntem într-o situaţie de MALPRAXIS