Imagini de infern surprinse în Grecia. Insula Evia, cuprinsă de flăcări: „Durerea este uriașă. Oriunde te uiți vezi doar foc” VIDEO

Grecia se confruntă incendii teribile care au afectat o bună parte a țării. Un bărbat a surprins imagini de coșmar în care insula Evia este devastată de flăcări.

07 aug. 2021, 15:11
Imagini de infern surprinse în Grecia. Insula Evia, cuprinsă de flăcări: „Durerea este uriașă. Oriunde te uiți vezi doar foc” VIDEO

Grecia a fost greu pusă la încercare de incendiile care au devastat mai multe zone ale țării.

Un bărbat care se afla pe un ferryboat, a surprins imagini de coșmar în care insula Evia este înghițită de flăcări.

„Noi suntem în siguranță pe feribot, durerea este uriașă pentru țara noastră. Oriunde te uiți vezi doar foc. Ce mai poate arde?,” este mesajul care însoțește imaginile de groază.

Citeşte şi: Incendiile se extind în Grecia. Aerul a devenit aproape irespirabil la Atena. Avertisment pentru turiştii români

Grecia cuprinsă de flăcări. Aerul a devenit aproape irespirabil la Atena

Incendii violente continuă în Grecia sâmbătă

, pentru a 11 zi consecutiv, după ce au provocat moartea a două persoane vineri. Mulţi localnici au fost evacuaţi.

Cel puţin 1.450 de pompieri greci, ajutaţi de echipe de intervenţie din alte ţări, continuă lupta cu cinci focare majore în nordul Atenei, pe insula Evia, la 200 de kilometri est de capitală, şi trei incendii în Peloponez, la vest.

În nordul Atenei, incendiile violente continuă să avanseze către est şi lacul Marathon, cea mai mare rezervă de apă a capitalei.

Aerul a devenit aproape irespirabil la Atena, din cauza fumului degajat de incendiile care au ajuns în suburbiile capitalei Greciei, relatează sâmbătă dpa.

„Închideţi toate geamurile şi nu ieşiţi din case”, le-au cerut autorităţile locuitorilor.

„Dacă nu reuşim să controlăm incendiul azi, vom avea o mare problemă”, a avertizat sâmbătă dimineaţa la televiziune Vassilis Kokkalis, viceguvernator al Atenei responsabil cu protecţia civilă.

Autostrada care leagă Atena de nordul ţării rămâne închisă din precauţie, în timp ce taberele de migranţi din apropiere au fost evacuate.

Trei persoane au fost reţinute sub suspiciunea că au contribuit la producerea de incendii, a menţionat viceguvernatorul.

Pe insula Evia, mai mult de 1.300 de persoane au fost evacuate cu bărci, noaptea, din satul Limni, înconjurat de flăcări. Mai mult de alţi 20 au fost evacuaţi sâmbătă dimineaţă de pe plaja Rovies, tot pe această mare insulă din estul ţării, potrivit mass-media greceşti.

Autorităţile locale au cerut mai mult sprijin aerian pentru a lupta eficient contra incendiului puternic de pe Evia.