Imagini dezastruoase în Suceava, după ce vijeliile au smuls acoperişuri şi a distrus mai multe maşini

Vijeliile au făcut ravagii în județul Suceava unde fenomenele meteo extreme au distrus acoperișul unui bloc, iar bucățile de azbo-ciment au avariat mai multe mașini parcate în jurul imobilului.

17 aug. 2021, 21:11

Vijeliile puternice

au făcut pagube în județul Suceava, după ce au distrus acoperișul unui bloc și mai multe mașini au fost avariate din cauza bucăților de azbo-ciment au care s-au desărins din acoperiș.

Vijelia puternică s-a manifestat prin rafale de peste 90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Localitățile din județul Suceava care au fost vizate de furtună: Siret, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Dornești, Bălcăuți, Grămești, Mușenița.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod portocaliu de inundaţii şi viituri puternice, valabilă până la miezul nopţii în bazinul hidrografic Suceava.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice Suceava – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Putna – amonte confluenţă cu râul Soloneţ, Climăuţi şi Ruda (judeţul Suceava).

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Siret şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, relatează Antena3.