Imagini din camera intimă de la Jilava, unde Radu Mazăre și soția lui au conceput copilul. Fostul primar al Constanței va deveni tată pentru a doua oară, la 55 de ani

Radu Mazăre a ieșit din închisoare, luni, 27 mai, după ce a fost eliberat condiționat de Tribunalul Ilfov. Fostul primar al Constanței a fost așteptat în fața Penitenciarului Rahova de soția lui, Roxana Mihalache, care a apărut în fața jurnaliștilor cu burtica de gravidă. Iată cum arată camera intimă în care cei doi ar fi conceput primul lor copil.
Alina Costache
28 mai 2024, 17:24
Imagini din camera intimă de la Jilava, unde Radu Mazăre și soția lui au conceput copilul. Fostul primar al Constanței va deveni tată pentru a doua oară, la 55 de ani
Camera intimă în care Radu Mazăre a devenit tată pentru a doua oară

Luni, 27 mai, Radu Mazăre a ieșit din penitenciar, după ce instanța a decis eliberarea condiționată. Fostul primar al Constanței a executat cinci din cei nouă ani de închisoare la care a fost condamnat în două dosare: dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și dosarul Polaris.

Roxana Mihalache, soția lui Mazăre, a apărut în fața Penitenciarului Jilava într-o rochie albă, etalându-și burtica de gravidă. Ea a declarat că este însărcinată în patru luni. Cuplul va avea un băiețel care se va numi Aris. Fostul edil mai are un fiu, din relația cu creatoarea de modă Ianina Petcu, pe Răducu Mazăre.

„Asta da, (despre faptul că va deveni tată) mă bucur în primul rând pentru soția mea care a fost lângă mine … Pe băiatul meu o să-l cheme Aris”, a dezvăluit fostul edil după ce a ieșit din închisoare, conform cancan.ro.

Citește și: Ce va face Radu Mazăre după ce a ieșit din închisoare

Cum arată camera intimă în care Radu Mazăre a devenit tată pentru a doua oară

O dată la trei luni, un deținut poate petrece câteva ore alături de partenera sa, așa cum o făcea în liberate. Camera intimă de la Penitenciarul Jilava este o încăpere aflată chiar la intrarea în spațiul de detenție, scrie Libertatea. Pentru a ajunge acolo, e nevoie să treci prin două filtre.

Camerele intime se află la capătul unui coridor lung, unde pe o parte se află camerele de așteptare, acolo unde stau, pentru ceva timp, deținuții care sunt transferați sau cei care ajung în spatele gratiilor.

Decizia de a înființa astfel de camere, unde deținuții să poată întreține relații intime cu partenerele lor, a fost luată în 2006. Penitenciarul Jilava a fost primul din țară care a înființat un astfel de spațiu.

Sunt două camere de circa 15 metri pătrați, cât un dormitor obișnuit de la bloc. Pe jos e gresie, iar pereții sunt albi. Radu Mazăre s-a putut bucura alături de soția lui de un pat dublu și o noptieră, singurele piese de mobilier din încăpere. Așternuturile sunt schimbare după fiecare vizită intimă.

Într-un colț al camerei se află și un televizor, dar deținuții aleg să nu se uite la filme, ci să le facă, pentru că timpul e scurt, de doar trei ore.

Lângă, e baia, care e echipată cu o chiuvetă, un duș, o oglindă și un vas de toaletă. În urmă cu câțiva ani, deținuții primeau hârtie igienică ieftină, iar „dacă vor de firmă, mai fină, pot să-și aducă”, spunea unul dintre gardieni, în urmă cu ceva vreme, potrivit sursei citate.

Locul este suficient de curat încât deținuții să-și poată face treaba.

„Nu sunt condiţii de cinci stele, dar aşa, de două-trei stele avem”, declara Cristian Micu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bucureşti-Jilava, de la acea vreme, în urmă cu 6 ani.

Citește și: Radu Mazăre și soția sa au ajuns la Poliție la doar o zi după eliberare! Ce a pățit fostul primar proaspăt eliberat

Atât la intrare, cât și la geamuri, sunt puse bare de fier. Pe peretele de la intrarea în camera intimă sunt câteva butoane. Unul de urgență, în cazul unor situații medicale nedorite sau al unei altercații fizice. Alături, există un interfon, prin intermediul căruia condamnatul poate lua legătura cu gardianul care se află în apropiere.

Potrivit legii, o vizită intimă durează trei ore. Cei care sunt căsătoriți au dreptul la 48 de ore de iubire. Primii pot înăuntru doar o sticlă de apă sau suc, iar cei care și-au unit destinele oficial au dreptul la un pachet suplimentar.

Acordarea vizitelor intime

Cine are dreptul la vizită intimă

Potrivit legii, pot beneficia de vizită intimă deținuții care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

a) sunt condamnate definitiv şi sunt repartizate într-un regim de executare a pedepselor privative de libertate, respectiv sunt arestate preventiv în cursul judecăţii;

b) există o relaţie de căsătorie, dovedită prin copie legalizată a certificatului de căsătorie sau, după caz, o relaţie de parteneriat similară relaţiilor stabilite între soţi;

c) nu au beneficiat de permisiunea de ieşire din penitenciar în ultimele 3 luni anterioare solicitării vizitei intime, în cazul persoanelor condamnate;

d) nu au fost sancţionate disciplinar pe o perioadă de 6 luni, anterioară solicitării vizitei intime, sau sancţiunea a fost ridicată în cazul persoanelor condamnate, iar în cazul persoanelor arestate preventiv în cursul judecăţii în ultimele 30 de zile anterioare solicitării;

e) participă activ la activităţi şi programe educaţionale, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială ori la muncă.

Deţinuţii au dreptul la vizită intimă cu respectarea condiţiilor prevăzute la art. 69 alin. (2) – (5) din Legea nr. 254/2013.

(3) În cazul în care între momentul aprobării cererii şi cel al acordării dreptului deţinutul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de alin. (1), vizita intimă nu se acordă.”

Peridicitatea și durata acordării vizitei intime

(1) Persoanele condamnate definitiv, respectiv arestate preventiv aflate în cursul judecăţii au dreptul la o vizită intimă o dată la 3 luni, cu durata de trei ore, cu respectarea condiţiilor legale.

(2) În situaţia în care vizita intimă este determinată de încheierea căsătoriei potrivit dispoziţiilor art. 75 din Legea nr. 254/2013, durata acesteia este de 48 de ore. Vizita se desfăşoară cu acordul directorului penitenciarului, care stabileşte data la care va avea loc vizita, informând în timp util persoana.

Procedura acordării vizitei intime

(1) Vizita intimă se aprobă de directorul penitenciarului, la solicitarea scrisă a persoanei condamnate definitiv, respectiv arestată preventiv aflată în cursul judecăţii.

(2) Persoana condamnată definitiv, respectiv arestată preventiv aflată în cursul judecăţii, soţul sau soţia ori, după caz, partenerul sau partenera au obligaţia, sub sancţiunea prevederilor art. 353 şi 354 din Codul penal, să se informeze reciproc, printr-o declaraţie pe propria răspundere, cu privire la existenţa unei boli cu transmitere sexuală sau a sindromului imunodeficitar dobândit – SIDA. Declaraţiile se depun la dosarul individual.

–   Se va acorda dreptul la vizită intimă, ținându-se cont și de solicitările care au fost aprobate anterior, dar care nu au fost acordate, după o reanaliză a îndeplinirii condițiilor de acordare în prezent;”

Roxana și Radu Mazăre s-au căsătorit în 2019

Radu Mazăre și Roxana Mihalache, soția lui mai tânără cu 20 de ani decât el, s-au căsătorit pe 10 iulie 2019, la Penitenciarul Rahova, evenimentul urmând să aibă loc în „Sectorul vizite”.

Cununia a avut loc la 12 zile după înregistrarea cererii la Starea Civilă, iar la ceremonie au participat un număr restrâns de persoane, printre care mama lui Radu Mazăre, fiul acestuia, Răducu Mazăre, și cei doi frați mai mici ai fostului edil, Alexandru și Mihai.

Roxana a dezvăluit încă de atunci că își dorește să devină mamă.

„Dacă Dumnezeu vrea să vină şi un copil, va veni. Nu ştiu dacă Radu îşi doreşte. Înţeleg foarte bine, nu am avut niciodată niciun conflict, nimic. Întotdeauna am fost sigură că vreau să rămân alături de el. Îl cunosc foarte bine şi asta a fost dorinţa mea”, spunea Roxana Mihalache în ziua cununiei civile cu Radu Mazăre

Spynews
Cine este Gya, artista care cântă ”Afrika” și ”Baklava”. Ce legătură are cu Theo Rose
Bzi.ro
Bogdan de la Ploiești sare în apărarea lui Babasha! „Este un băiat de nota 1.000, foarte educat!“
Fanatik.ro
Cântăreț român, în stare critică după un accident de muncă. Adriana Bahmuțeanu a făcut dezvăluirea: “Sunt în stare de șoc”
Capital.ro
A murit un nume uriaș al României. A fost un etalon
Playtech.ro
Anna Lesko, apariție INCENDIARĂ. A făcut senzație pe plajă. A lăsat la vedere TOT
DailyBusiness
Moment crucial! S-a confirmat marea schimbare pentru angajații din România
Adevarul
Cariera controversată a președintelui Autorității Electorale Permanente: PSD a fost firul roșu
Spynews
Ei sunt primii concurenți care participă la Splash! Vedete la apă! Cel mai curajos show al verii va avea premiera pe 29 iunie, de la ora 20.00, la Antena 1
Spynews
Descoperire terifiantă. O mamă a fost găsită moartă în casă, iar fiicele sale se aflau într-o pădure. Una dintre ele nu mai era în viață: ”Nu vrei să vezi asta”
Evz.ro
România se scufundă economic. Fiecare cetățean are o datorie înfricoșătoare
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Irinel Columbeanu și Irinuca, interviul anului pentru WOWbiz.ro. Detalii emoționante din culisele revederii de la aeroport
Cancan.ro
Kate Middleton, detaliu dureros la ziua Regelui Charles. Ce s-a întâmplat când a coborât din trăsura regală
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Celebra actriță franceză Anouk Aimée s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani
Capital.ro
S-a schimbat legea în România. Decizia istorică venită astăzi, 18 iunie. Are aceeași putere
StirileBZI
Ce se întâmplă cu polițele RCA până la 30 septembrie 2024! Toți șoferii români trebuie să știe!
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în care au pierit Mihaela și Paul
substantial.ro
SERVICIUL DE AMBULANŢĂ BUCUREŞTI-ILFOV, ASALTAT DE URGENŢE MEDICALE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE
MediaFlux
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?