Imagini din casa lui Cornel Tăbăcaru, din Costa Rica. „Tăticul” dozatoarelor Tec: „România nu se vede bine. Lumea nu vorbeşte de adevărata problemă”

Imagini din casa lui Cornel Tăbăcaru, din Costa Rica. Cel supranumit "părintele" dozatoarelor TEC este unul dintre cei mai bogaţi români. Omul de afaceri este stabilit din anul 2000 în Costa Rica şi a deschis uşa casei lui celor doi tineri Andreia și Ionuț, ziși și "HaiHui in doi".

07 mart. 2021, 12:45

Imagini din casa lui Cornel Tăbăcaru, din Costa Rica. Omul de afaceri a povestit de ce a ales să se stabilească în Costa Rica şi cum arată o zi din viaţa lui.

Citeşte şi: Cum arată cea mai scumpă casă din America: Costă 340 de milioane de dolari, are 21 de dormitoare și 42 de băi și o aripă specială pentru baluri de caritate FOTO și VIDEO

Cornel Tăbăcaru locuieşte într-un apartament destul de mare, cu o vedere spectaculoasă, la ocean. Imobilul are cinci dormitoare, cu baie în fiecare cameră, un living spaţios, la fel este şi bucătăria. Nu lipseşte nici terasa, care este locul de relaxare al afaceristului. Potrivit imaginii de mai jos, am înţeles şi noi de ce această parte a apartamentului este atât de specială.

Vederea de pe balcon, din apartamentul lui Cornel Tăbăcaru, din Costa Rica

Eu ştiu de acasă că trebuie să te culci devreme, ca să te scoli devreme. Mă trezesc la ora şase, şapte, cobor pe plajă pentru nevoile câinilor. Apoi mă ocup de tabieturile mele mini-sportive. După care urmează castronul meu de fructe, cafeaua, telefoanele cu România, acolo unde am eu nişte responsabilităţi. Apoi, dacă am chef, stau două ore pe plajă sau în balcon. 

Seara, şi eu, şi căţeii o lălăim pe balcon. Rar ies la câte un restaurant, nu neapărat cu Covid-ul, dar nu-mi place. Cel mai bine mănânc acasă. 

Am plecat în Canada îm 1990, m-am întors imediat în Republică şi am deschis o firmă, cu dozatoarele, cu tecul. A fost o nebunie, pe unii i-am făcut milionari, cei care aveau un dozator au adunat atât de mulţi bani, încât, după aceea, şi-au deschis propriile afaceri de anvergură.

Un prieten mi-a zis că şi-a deschis o firmă în Costa Rica, unde taxele sunt 10%. Am venit încoace, am deschis o firmuliţă, mi-am închiriat un apartament aici şi de atunci sunt costa rican. Eu sunt obligat să locuiesc în Canada cel puţin şase luni pe an, ca să îmi păstrez drepturile„, a declarat Cornel Tăbăcaru pentru Andreia și Ionuț, de la HaiHui in doi, pe care i-a primit în casa lui din Costa Rica.

Dormitorul matrimonial al lui Cornel Tăbăcaru.

Imagini din casa lui Cornel Tăbăcaru, din Costa Rica.”Nu m-aş mai întoarce în România”

„Părintele” dozatoarelor TEC a vorbit şi despre situaţia actuală din România, cum se vede… din Costa Rica. Cornel Tăbăcaru spune că ajutoarele financiare pe care românii plecaţi în străinătate le trimit familiilor ajută foarte mult la economia ţării. Afaceristul a mai dezvăluit că nu s-ar mai întoarce niciodată în ţară, să locuiască.

Citeşte şi: Neverland, fosta locuinţă a lui Michael Jackson, a fost vândută. Cine a cumpărat-o şi cât a costat impresionanta proprietate

România nu se vede bine de aici, se vede un pic „prin ceaţă”. Văd că lumea nu vorbeşte despre adevărata problemă a acestei ţări. Atunci când îţi pleacă din ţară patru, cinci milioane din ţară, n-ai şomaj. Noroc pentru guvernanţii ăştia, că acele milioane de oameni au plec în afară şi trimit bani familiilor.

Dacă nu erau ajutoarele astea, era jale. Politicienii noştri o ard pe succesuri şi pe tot felul de rahaturi, pentru că responsabilitatea lor este puternic diminuată exact de ajutorul pe care îl dăm noi, cei din afară. Fiecare familie are pe cineva care îi trimite bani din străinătate”

Nu m-aş mai întoarce în România. Din mai multe motive. Nu vreau să spun care sunt, aş fi lipsit de patriotism„, a mai spus Cornel Tăbăcaru.

Milionarul Cornel Tăbăcaru a absolvit Liceul ,,Mihai Eminescu”, a locuit în Canada şi în Statele Unite, acum fiind stabilit în Costa Rica. Buzoianul s-a născut într-o familie modestă, a absolvit apoi Dreptul în 1974 şi a plecat din România la un an după Revoluţie. În ţară a lucrat în turism, după care a emigrat în Canada. Averea a făcut-o din diverse afaceri, iar în România a adus celebrele sucuri TEC, cu care a făcut furori în anii ‘90.