Imagini din iadul australian. Cum a scăpat o familie cu cinci copii de flăcările mistuitoare FOTO

Dacă în urmă cu doar câteva luni zăpada încă făcea ravagii în Australia, această ţară este afectată acum de incendii de vegetaţie de proporţii. Şi în zilele următoare lucrurile se vor agrava, potrivit prognozei meteorologilor.

09 ian. 2013, 19:44

Sute de gospodării mistuite de flăcări, mii de hectare de vegetaţie transformate în scrum, zeci de mii de vieţi marcate de experienţa supravieţuirii printre flăcări. Şi toate acestea reprezintă doar un bilanţ foarte succint al incendiilor care au transformat Australia în Ţara de Foc în ultimele săptămâni.

Dintre toate dramele provocate de flăcări, una a fost surprinsă de aparatele de fotografiat ale jurnaliştilor care i-au însoţit pe salvatori în misiunile lor.

Tasmania este cea mai afectată de incendiile de vegetaţie din zona Australiei. Deşi poate cel mai înţelept ar fi fost pentru locuitori să lase totul în urmă şi să plece în altă parte pentru a se salva, pentru foarte mulţi nu este uşor să renunţe la gospodăriile lor. Una dintre aceste familii a fost la un pas de tragedie, dar numai o minune şi prezenţa de spirit a bunicilor a făcut ca toţi să scape nevătămaţi.

Tammy şi Tim Holmes aveau grijă de cei cinci nepoţi ai lor când focul s-a dezlănţuit în preajma casei lor, mistuind totul. Cei doi bunici au găsit totuşi puterea să îşi înhaţe nepoţii şi să-i ducă la adăpost, în apă. Cei şapte s-au refugiat pe un ponton din lemn ce ducea în larg şi, de teamă că şi acesta va fi cuprins de flăcări, au sărit în apă, ţinându-se strâns unii de alţii şi agăţându-se de pilonii pontonului.

Au rămas acolo mai bine de două ore, până la sosirea salvatorilor. Mama celor cinci copii, care îi lăsase la bunici pentru a merge la o înmormântare, s-a temut că toţi cei şapte au murit în flăcări, astfel că bucuria revederii a fost uriaşă.