Imagini şocante din momentul cutremurului care a zguduit Japonia VIDEO

Milioane de japonezi s-au trezit din somn zguduiți de un cutremur puternic şi speriaţi de sirenele de tsunami. Totul le-a readus în minte amintiri teribile de acum cinci ani. Cutremurul de magnitudine 7,4 s-a produs în largul coastei nord-estice, în aceeaşi regiune afectată de tsunami în 2011. Şi de această dată s-au produs valuri seismice, dar cele mai mari au atins 1,4 metri. Traficul feroviar a fost întrerupt în mai multe zone şi mai multe zboruri au fost anulate. La o fabrică de maşini Nissan, producţia a fost întreruptă pentru azi. 

22 nov. 2016, 08:09
Imagini şocante din momentul cutremurului care a zguduit Japonia VIDEO

Japonia a anulat alerta de tsunami care a fost emisă după producerea unui cutremur de suprafaţă cu intensitatea de moment de 6,9 grade ce s-a produs marţi dimineaţă (luni seară, ora României) în largul coastelor Japoniei, informează BBC News.

Un val cu înălţimea de 60 de centimetri a lovit zona Onahama / Fukushima, iar un tsunami de 90 de centimetri a fost semnalat în localitatea Soma, în zona centru-est a Japoniei, a transmis postul public de televiziune NHK.

Potrivit agenţiei Kyodo, un tsunami de 1,4 metri a lovit ţărmul nipon în zona Sendai. Camerele de supraveghere au înregistrat seismul.