Imagini dramatice! Copil de nouă ani blocat într-un puț de 25 de metri în Afganistan. Salvatorii fac eforturi sa-l scoată de acolo

Un băiat de nouă ani, pe nume Haidar, e blocat într-un puț gol de 25 de metri, aflat într-un sat din Zabul, din sud-estul Afganistanului.

17 feb. 2022, 16:23

Echipajele de salvare încearcă să-l salveze pe copil. ”O echipă este acolo, cu o ambulanţă, oxigen şi alte lucruri necesare” în vederea salvării copilului, a cărui ”sănătate este bună şi care cere uneori hrană şi apă”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter secretarul vicepremierului Abdul Ghani Baradar, Abdullah Azzam.

Nu se șetie exact cum a căzut copilul în puțul care a secat. Incidentul e asemănător cu cel de la începutul lui martie, când în Maroc un copil de cinci ani, Rayan, a căzut pe fundul unui puț secat și care a murit după cinci zile în care salvatorii au încercat să-l salveze.

Joi, în înregitrări video difuzate pe reţele de socializare, apare un tânăr afgan, Haidar, care poartă un pulover albastru, aşezat, blocat pe fundul unui puţ, cu umerii sprijiniţi de peretele puţului şi care îşi poate mişca cu uşurinţă, în mod vizibil, mâinile şi partea de sus a corpului.

Copilul a fost filmat în timpul intervenției pompierilor cum plânge și e foarte speriat. Tatăl lui a încercat să vorbească cu el în tot acest timp pentru a-l calma.

”Haida, vorbeşte cu mine. Încercăm să te scoatem. Eşti bine, fiul meu? Vorbeşte cu mine şi nu plânge. Muncim să te scotem”, îi spune tatăl.

”Bine, am să vorbesc în continuare”, îi răspunde băiatul încet, pe un ton plângăreţ.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai talibanilor aflați la putere în Afganistan, Ahmadullah Wasiq, a spus că salvatorii depun toate eforturile pentru ca micuțul să nu fie rănit de surparea puțului.

”Ministerul aApărării este pregătit să livreze material cu elicopterul dacă este necesar”, anunţă el.