Imagini emoționante cu reacția unei pisici salvate după 11 zile de la cutremurul devastator din Turcia VIDEO

Echipele de salvatori încă mai găsesc suflete printre ruinele rămase în urma cutremurului din Turcia, care a avut loc în data de 6 februarie. Imaginile cu pisica salvată din mormanele de moloz au impresionat o lume întreagă, deoarece felina nu și-a abandonat eroul care scos-o la suprafață.

18 feb. 2023, 00:20
Imagini emoționante cu reacția unei pisici salvate după 11 zile de la cutremurul devastator din Turcia VIDEO

Imaginile emoționante cu pisica salvată după 11 zile de sub ruinele din Turcia au devenit virale pe rețelele de socializare.

Felina scoasă la suprafață după ce a stat zile întregi sub dărâmături refuză să își părăsească salvatorul.

Citiți și: Cât costă şi ce conţine un kit pentru cutremur. Românii se înghesuie să le cumpere după dezastrul din Turcia şi Siria

Imaginile cu pisica și salvatorul ei din Turcia au devenit virale pe internet

Animalul stă pe umărul salvatorului turc și refuză să îl părăsească. Așa vrea să îi mulțumească pentru că a reușit să îi salveze viața. Pisica îi arată afecțiunea bărbatului care a devenit acum eroul ei. La rândul lui, salvatorul îi zâmbește, vorbește cu ea și o mângăie, pentru că este fericit că a reușit să o salveze de sub ruine.

Imaginile au fost filmate în orașul Gaziantep și postate pe Twitter de Anton Gerashchenko, consilierul ministrului afacerilor interne din Ucraina și a fost vizionat de cel puțin 6 milioane de ori în 24 de ore.

Bilanţul provizoriu al cutremurului cu magnitudinea 7,8 care a lovit pe 6 februarie Turcia şi Siria a depăşit 41.000 de morţi.

Autoritățile din Turcia au transmis astăzi că au fost salvate de sub dărâmături trei persoane, printre care un adolescent de 14 ani, în orașul Antakya, în sudul Turciei, la peste 260 de ore după cutremurul care a devastat regiunea, relatează AFP.

Mii de clădiri s-au prăbuşit în Turcia şi Siria în urma cutremurului devastator de 7,8 din 6 februarie. O replică neobișnuit de puternică cu magnitudinea de 7,7  pe scara Richter a avut loc la nouă ore după cutremurul principal.

În urma cutremurelor, până la 16 februarie 2023, mai mult de 43.000 de persoane au fost ucise și peste 120.000 au fost rănite.

Citiți și: Un nou cutremur puternic a lovit Turcia. Noul seism s-a simţit în Liban, Siria şi Israel