Imagini epocale! Programatori, actori, oameni de afaceri şi studenți pun mâna pe arme și luptă pentru Ucraina! Momente istorice la Kiev unde toţi bărbaţii au devenit eroi!

Când trupele ruse au intrat, vineri, în Kiev, armata ucraineană a început să înarmeze civili care să apere, alături de soldaţi, capitala. Ucraineni de toate vârstele şi de toate profesiile, printre care şi femei, au format cozi uriaşe la centrul de arme din Kiev ca să-şi ridice puştile de asalt.

26 feb. 2022, 14:08

Civili înarmaţi în Ucraina. Zeci de locuitori din Kiev au răspuns prompt apelului făcut de preşedintele Zelinski de a pune mâna pe arme şi a-şi apăra oraşul şi ţara.

De luni bune, Forța de Apărare Teritorială, o unitate specială subordonată Forţelor Armate, recrutează rezidenți în centrele urbane care să lupte în război dacă situaţia o va cere. Vineri, în a doua zi a războiului ruso-ucrainean, Kievul a ajuns sub asediul armatei ruse, aşa că locuitorii nu au ezitat nicio secundă să pună mâna pe arme.

Acum vine adevăratul pericol. Este vorba despre existența fizică a Ucrainei ca stat independent. Dacă există patrioţi care vor să-şi apere țara, le dăm această posibilitate”, a spus Ruslan Miroshnichenko, șeful afacerilor internaționale al Forței de Apărare Teritorială, potrivit New York Times

Citeste si Surpriză de proporţii în războiul din Ucraina! Kazahstan, unul dintre aliaţii Rusiei, refuză să trimită trupe în ajutorul forţelor armate ruse

Sute de civili înarmaţi în Ucraina. Printre ei, şi multe femei

Sunt, cu siguranţă, momente istorice la Kiev, unde toţi bărbaţii au devenit eroi! Programatori, actori, oameni de afaceri şi studenți au pus mâna pe arme să apere Ucraina!

Aproximativ 18.000 de puști de asalt, variante ale Kalashnikov-ului, au fost distribuite la Kiev începând de joi.

Nu prea am de ales. Asta este casa mea. Nu am încotro și nu am de gând să renunț”, a spus Hlib Bondarenko, un programator de 21 de ani.

Iar bărbaţii nu au fost singurii care au pus mâna pe arme. Printre ei s-au numărat şi o mulţime de femei. Olena Sokolan este manager şi este mândră că are ocazia să-şi apere ţara, fără teamă de moarte: „Sunt femeie, dar sunt puternică. Nu am nicio teamă. Mă simt pregătită„.

Mulţi dintre civili au urmat deja antrenamente militare coordonate de Forța de Apărare Teritorială, dar la fel de mulţi nu au mai apucat, astfel încât pun pentru prima dată mâna pe armă.

Ruslan Miroshnichenko a înlăturat orice îngrijorare cu privire la înarmarea civililor, explicând că fiecare armă are un număr de serie care a fost atașat unui pașaport.

Citeste si Mesajul filmat al unui soldat ucrainean pentru adversarii ruşi: „Toate bune la voi, copii? Ce credeţi că zboară deasupra voastră chiar acum?”