Imagini impresionante după cutremurul din Turcia. Un tată îşi ţine de mână fiica moartă, prinsă sub dărâmături

Misiuni contracronometru în Turcia şi Siria: orele critice pentru găsirea supravieţuitorilor se scurg. famiilie îşi caută cum pot rudele sub dărâmături.

07 feb. 2023, 23:04
Imagini impresionante după cutremurul din Turcia. Un tată îşi ţine de mână fiica moartă, prinsă sub dărâmături

Noi imagini arată durerea pe care o trăiesc oamenii din Turcia. Un tată a fost surprins în timp ce ține mâna fiicei moarte, prinsă sub dărâmături, după cutremurele care au devastat ţara. Scena emoționantă a fost fotografiată în orașul turc Kahramanmaraş, informează The Guardian.

Un fotograf l-a surprins pe Mesut Hancer așezat între dărâmături ținând mâna fiicei sale, Irmak. Fata de 15 ani a murit în patul său, după ce clădirea în care se afla s-a prăbușit peste ea, în urma cutremurelor care au devastat Turcia şi Siria. Lângă cei doi, un bărbat cu un baros încearcă să-și facă drum printre ruine.

România TV transmite din infernul din Turcia. Imagini cutremurătoare după seismul devastator LIVE VIDEO

Peste 7.200 de oameni au murit și peste 27.400 sunt răniți în Turcia și Siria, în urma celor două cutremure devastatoare produse luni. Temperaturile extrem de scăzute, zăpada și ploaia au împiedicat eforturile de căutare a supraviețuitorilor în timpul nopții în Turcia, în timp ce cei aflați sub dărâmături strigă după ajutor.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor ar putea depăși 20.000. Încă un cutremur cu magnitudinea 5,7 a lovit marți estul Turciei. Președintele Recep Tayyip Erdogan declară stare de urgenţă pentru trei luni în zonele afectate de cutremure.

Jumătate din cele „72 de ore critice” pentru găsirea supravieţuitorilor au trecut, anunţă specialiştii care avertizează probabilitatea de a găsi supravieţuitori scade în fiecare minut.

Mai mult de jumătate din „orele critice” au trecut după cutremurul care a lovit Turcia şi Siria luni, în jurul orei locale 4.00.

Cu aproape 5.800 de clădiri distruse în Turcia şi cu nopţi geroase, echipele de salvare mai au la dispoziţie mai puţin de 30 de ore înainte ca şansele de a găsi supravieţuitori să devină foarte mici.

„Acum este o cursă contra cronometru. Cu fiecare minut, cu fiecare oră care trece, şansele de a găsi supravieţuitori scad”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Probleme foarte mari sunt în nordul Siriei. Populaţia se confruntă deja cu mai multe crize umanitare şi va fi cea mai afectată de cutremur, potrivit lui James Denselow, de la o organizaţie caritabilă.

Peste 7.000 de morţi şi mai mult de 35.000 de răniţi în urma cutremurelor, în Turcia şi Siria

Bilanţul combinat al cutremurelor de luni din Turcia şi Siria a ajuns la 7.266 de morţi şi 35.626 de răniţi în ambele ţări, transmite CNN.

Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că bilanţul morţilor din Turcia, în urma seismelor de luni, a ajuns la 7.234 de persoane, iar cel puţin 31.777 de persoane au fost rănite, relatează CNN.

Cutremur Turcia și Siria. Bilanțul deceselor a ajuns la 7.000 de persoane. Sunt sute de mii de răniți

A fost actualizat şi bilanţul victimelor din nord-vestul Siriei, în teritoriul controlat de grupările neguvernamentale, la 1.020 de morţi, iar potrivit presei de stat siriene, cel puţin 812 persoane au murit în zonele controlate de guvern. Astfel, bilanţul total al morţilor din Siria se ridică la cel puţin 1.832 de persoane.

În Siria, cel puţin 3.849 de persoane au fost rănite, dintre care cel puţin 1.449 în zonele controlate de guvernul sirian şi cel puţin 2.400 în nord-vestul Siriei, controlat de opoziţie, potrivit Căştilor Albe.