Imagini incredibile cu oameni vaccinaţi pe marginea drumului | FOTO

Imagini incredibile cu oameni vaccinaţi pe marginea drumului, în Statele Unite. O echipă medicală se întorcea de la o sesiune de vaccinare, dar a rămas blocată la rândul ei din cauza zăpezii. Cum mai existau doze deschise, care urmau să fie aruncate în câteva ore.

29 ian. 2021, 20:02
Imagini incredibile cu oameni vaccinaţi pe marginea drumului | FOTO
Oameni vaccinaţi pe marginea drumului, în Statele Unite

Imagini incredibile cu oameni vaccinaţi pe marginea drumului. Medicii au decis să nu irosească dozele de vaccin rămase şi le-au administrat la şase oameni, la faţa locului.

O persoană a fost atât de fericită, că și-a dat imediat cămașa jos și a sărit din mașină”, a povestit Michael Weber, directorul agenției de sănătate publică din departamentul Josephine, statul Oregon.

Citeşte şi: Ce conţin, de fapt, vaccinurile Pfizer și Moderna. Epidemiologul Doina Azoicăi pune capăt speculaţiilor

Imagini incredibile cu oameni vaccinaţi pe marginea drumului

Pe de altă parte, oficialul a recunoscut că majoritatea șoferilor au râs și au declinat politicos oferta, crezând, foarte probabil, că e vorba despre vreo farsă. „A fost o conversație ciudată. Imaginați-vă că sunteți blocat undeva pe marginea drumului în plin viscol și vine cineva și vă spune: Hei, n-ai vrea o injecție în braț?” – a spus Weber, potrivit The New York Times, citat de Digi 24.

Totul a decurs bine până la urmă, iar acum persoanele vaccinate așteaptă să fie chemate la rapel.

S-a aprobat vaccinul AstraZeneca/ Oxford

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat vineri folosirea în Uniunea Europeană pentru persoane în vârstă de peste 18 ani, precizând că vaccinul este adaptat, de asemenea, persoanelor în vârstă, relatează BBC News şi AFP.

EMA a recomandat emiterea unei autorizaţii de punere pe piaţă condiţionată a vaccinului împotriva covid-19 al AstraZeneca (…) la persoane în vârstă de la 18 ani”, a anunţat într-un comunicat autoritatea euroepană de reglementare în domeniu, cu sediul la Amsterdam.

EMA autorizează vaccinul în contextul în care laboratorul britanic se află în centrul unor tensiuni puternice.

Statele membre UE aşteptau cu atenţie această decizie, întrebându-se dacă EMA avea să urmeze sau nu exemplul Comisiei germane de vaccinare, care a recomandat joi ca vaccinul AstraZeneca/Oxford să nu fie folosit la vaccinarea persoanelor în vârstă de peste 65 de ani evocând date ”insuficiente”.

EMA a anunţat că nu există ”încă suficiente rezultate la participanţi” în vârstă de peste 55 de ani în vederea calculării eficienţei vaccinului în acest grup de vârstă, dar că ”se aşteaptă la o protecţie”, deoarece s-a identificat un răspuns imunitar.

Cum există informaţii fiabile despre siguranţă” la persoane în vârstă de peste 55 de ani, ”experţii EMA au apreciat că vaccinul poate fi folosit la persoanele în vârstă”, a anunţat agenţia.