Imagini rare de la o misiune ratată. Cum a eşuat lansarea pe orbită a unui satelit VIDEO

Videoclipul cu lansarea eșuată a rachetei Vega, care era responsabilă pentru punerea pe orbită a satelitului de observare a Pământului FalconEye1, în numele Emiratelor Arabe Unite, a fost postat online.

11 iul. 2019, 06:53
Imagini rare de la o misiune ratată. Cum a eşuat lansarea pe orbită a unui satelit VIDEO

Lansarea din Guyana fusese deja amânată de două ori, din cauza vremii, iar a treia oară s-a dovedit un fiasco total, racheta deviind de la traiectorie la doar două minute de la lansare.

La aproximativ două minute după decolare (…) s-a produs o anomalie majoră, care a condus la eşecul misiunii. În numele Arianespace, doresc să prezint scuzele noastre profunde clienţilor noştri pentru pierderea încărcăturii„, a declarat la baza spaţială Kourou directorul de operaţiuni, Luce Fabreguettes.

Satelitul avea o greutate de 1.197 de kilograme la lansare şi urma să fie plasat pe o orbită aflată la 611 kilometri deasupra Terrei.

Satelitul a fost dezvoltat de un consorţiu coordonat de Airbus Defence and Space şi Thales Alenia Space.

Acesta era primul satelit din sistemul FalconEye, compus din doi sateliţi identici, FalconEye1 şi FalconEye2, fiecare echipat cu o sarcină utilă cu rol de monitorizare a Terrei, înzestrată cu capacităţi optice de înaltă rezoluţie.