Imagini revoltătoare! Înmormântare cu lăutari şi peste 100 de persoane la Constanţa, la trei zile după ce oraşul a ieşit din carantină

Abia a ieşit Constanţa din carantină că deja a început să se încalce legea. Peste 100 de persoane au participat la o înmormântare, ignorând restricţiile încă valabile pe perioada stării de alertă.

03 ian. 2021, 20:10
Imagini revoltătoare! Înmormântare cu lăutari şi peste 100 de persoane la Constanţa, la trei zile după ce oraşul a ieşit din carantină

Inmormântare cu lăutari şi alai cu peste 100 de persoane la Constanţa, la doar trei zile după ce orasul a ieşit din carantină. Nicio persoană prezentă la înmormântare nu a purtat masca de protecţie şi nici nu a respectat distanţarea fizică.

Mai multe imagini în care se vede foarte clar nerespectarea regulilor au fost postate pe reţelele sociale. Reporter NTV a postat un clip video cu mulţimea de oameni adunată în jurul maşinii mortuare şi în jurul rudelor persoanei decedate.

În cele din urmă, imaginile au ajuns şi pe mâna poliţiei, care a anunţat că au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.000 de lei.

Oamenii legii au spus că i-au identificat pe cei care nu au respectat măsurile de protecţie şi că au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 7.000 de lei, dintre care una pentru organizatorul evenimentului, un bărbat de 45 de ani. De asemenea, alţi 14 participantii au fost amendaţi pentru că nu purtau masca de protectie. Se continuă activităţile de sancţionare, pentru ceilalti participanti, mai anunta reprezentanţii IPJ.

„Inmormântare cu peste 100 de persoane, cu lautari si fara masuri de protectie. Chiar în acest moment, în cartierul Km 5 din Constanţa are loc o înmormantare la care participă peste 100 de persoane. A fost amenajat şi un cort şi au fost chemaţi şi lăutari. Nu se respectă distanţarea şi foarte puţini sunt cei care poartă masca de protecţie”, a scris Reporter NTV pe Facebook.

Constanţa a ieşit din carantină de trei zile

Municipiul Constanța a ieșit din carantină pe 1 ianuarie, la ora 20:00, și a revenit la restricțiile valabile în întreaga țară. Incidența cazurilor COVID în județ este de 2,89 la mia de locuitori.

„După 42 de zile în care a fost sub carantină zonală, municipiul Constanţa revine la restricţiile specifice stării de alertă, actualizată prin Hotărâre de Guvern. (…) Cetăţenii municipiului, dar şi cei care tranzitează sau se află în Constanţa, nu vor mai fi nevoiţi să completeze declaraţii pe propria răspundere, în intervalul orar 05:00 – 23:00. Vor rămâne în vigoare restricţiile de circulaţie existente la nivelul întregului teritoriu naţional, în intervalul 23:00 – 05:00”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Prefectura Constanţa.