Imagini SCANDALOASE cu profesoara din Arad care negocia ŞPAGA la BACALAUREAT VIDEO

Mihai Spânu, adjunctul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, inspectorul şcolar Simona Crîsnic şi profesoara Lavinia Biţ ar fi primit de la elevi între 300 şi 500 de euro pentru a-i promova bacalaureatul.

30 iun. 2014, 11:30
Imagini SCANDALOASE cu profesoara din Arad care negocia ŞPAGA la BACALAUREAT VIDEO

Inspectorul şcolar general adjunct din Arad, Mihai Spânu, reţinut după ce ar fi luat mită la bacalaureat, a fost dat afară din Ministerul Educaţiei, potrivit ministrului Liviu Pricopie. Acesta a fost reţinut în urma audierilor de duminică noapte, fiind suspectat de trafic de influenţă, iar un alt inspector şcolar şi o profesoară care ar fi primit bani pentru a ajuta mai mulţi candidaţi să promoveze bacalaureatul vor fi cercetaţi în libertate.

În urma percheziţiilor din locuinţele acestora au fost ridicaţi aproximativ zece mii de euro şi liste cu nume ale unor absolvenţi de liceu care ar fi plătit ca să promoveze examenul.

În timpul anchetei, investigatori sub acoperire s-au prezentat drept părinţi în faţa celor trei dascăli, pretinzând că vor să se asigure că toate probele bacalaureatului vor fi promovate de către copii.

Eu vă spun la matematica pentru că e miza aşa mare, pentru nota 6 e 500 de euro! La română se merge cu 450. Aşa merg inspectorii. Eu pe mâna lor mă duc„, a spus profesoara în timpul flagrantului.

CITEŞTE ŞI Ponta, după demiterea inspectorului de la Arad: E foarte bine să fie sancţionaţi cei care a încălcat legea

Profesoara care împarte notele la Bac în funcţie de sutele de euro pe care sunt disupuşi părinţii să îi cheltuie predă limba română la un liceu din Arad. Deşi credea că vorbeşte cu tatăl unui elev, ea a povestit toate tarifele cerute unui ofiţer sub acoperire. După o noapte de audieri, profesoara şi un inspector sunt cercetaţi în libertate. Procurorii l-au reţinut pe adjunctul şefului inspectoratului şcolar.


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei