IMAGINI SFÂŞIETOARE cu bebeluşi mutaţi din spital în adăpost antiaerian. Bebeluş născut într-o staţie de metrou transformată în adăpost anti-bombardament VIDEO+GALERIE FOTO

Imagini emoționante cu bebeluși născuți prematur, care au fost mutați într-un adăpost antiaerian din Ucraina, și sunt îngrijiți acolo de medici, au fost făcute publice printr-un mesaj transmis New York Times chiar de un doctor.

26 feb. 2022, 11:11

Mai mulţi bebeluşi, care sunt înfășați și așezați unul lângă altul, în linie, sunt îngrijiți și legănați de personalul medic în adăpostul care a fost improvizat la un nivel inferior al clădiri spitalui din regiunea Dnipro, în estul Ucrainei.

Adăpostul antiaerian a fost improvizat, la un nivel inferior al clădirii spitalului.

„Acesta este Nicu. Într-un adăpost anti-bombă. Îți poti imagina?”, a spus dr. Denis Surkov, șeful unității de nou-născuți de la Spitalul Clinic de Copii din regiunea Dnipropetrovsk, pentru New York Times, citat de Digi 24, într-un mesaj transmis pe WhatsApp și publicat pe Twitter.

Citeşte şi: Preşedintele SUA Joe Biden a autorizat încă un ajutor pentru Ucraina, în valoare de 350 de milioane de dolari. Peste 1,5 miliarde trimise de americani în ultimul an

„Aceasta este realitatea noastră”, spune doctorul, în vârstă de 51 de ani.

Dnipro a fost ținta loviturilor cu rachete, în timpul atacului de joi dimineață.

Citeşte şi: Kiev rezistă încă o noapte sub atacul rusesc. Zelenski refuză să fie evacuat de SUA, iar armata ucraineană susţine că a omorât 3.500 de soldaţi ruşi în asaltul asupra capitalei

De asemenea, pe reţeţele de socializare au fost publicate imagini cu un bebeluş adus pe lume într-o staţie de metrou din Kiev. S-a întâmpat joi noaptea.

Bebeluşul a venit pe lume în zgomote de rachete lansate de armata lui Putin, printre oamenii care s-au adopostit în staţiile de metrou.

Este o fetiță, pe care părinţii au numit-o Mia.