Imagini sfâșietoare după moartea unui preot din Carei! Maia, o cățelușă din rasa Akita, nu se dezlipește de mormântul stăpânului său de mai bine de un an

Momente sfâșietoare la mormântul unui preot din Carei. Câinele fostului protopop Radu Filip își așteaptă stăpânul lângă locul de veci al acestuia. Părintele a fost înmormântat în curtea bisericii pe care a ctitorit-o, iar patrupedul refuză să plece de lângă mormântul acestuia.

21 apr. 2023, 14:19
Imagini sfâșietoare după moartea unui preot din Carei! Maia, o cățelușă din rasa Akita, nu se dezlipește de mormântul stăpânului său de mai bine de un an

Maia, o cățelușă din rasa Akita, le-a oferit o adevărat lecție locuitorilor din Carei, care au fost impresionați de loialitatea și devotamentul patrupedului. Deși stăpânul său a murit în urmă cu mulți ani, Maia merge în continuare la mormântul său și îl așteaptă să se întoarcă.

Maia, în vârstă de un an și câteva luni, a fost cumpărată de fostul părinte vicar foraneu de Carei, Radu Filip. Au avut o relație specială care s-a încheiat brusc după moartea părintelui. Radu Filip a murit în data de 12 decembrie anul trecut, potrivit opiniedecarei.ro.

Citește și Povestea emoționantă a celui mai bătrân cățel din lume! Bobi a intrat în cartea recordurilor pentru vârsta sa

Părintele Radu Filip, în urmă cu câteva zile ar fi împlinit 60 de ani, a fost înmormântat în curtea bisericii pe care a ctitorit-o, rămânând aproape de cățelușa sa.

”Părintele Radu Filip a fost foarte atașat de Maia, care la rândul său își iubea nespus de mult stăpânul. Parohia a devenit casa sa. Decesul tragic al părintelui Radu Filip a afectat-o pe Maia, care își petrece foarte mult timp culcată pe mormântul stăpânului său, așteptând parcă să revină la ea. Nimic nu o mai interesa, parcă își pierduse pofta de viață. Părintele Radu Filip a ales această cățelușă de rasă Akita american. În ultima perioadă a vieții sale, mi-a spus de mai multe ori că Maia va fi Hachiko a lui, câinele care îi va fi devotat și după trecerea în eternitate. Timpul a dovedit că a avut dreptate”, a declarat părintele protopopul Lucian Cociorva, noul paroh al bisericii ”Sfântul Apostol Andrei” din Carei.

În ultima perioadă a vieții lui, preotul a spus în repetate rânduri că Maia va fi Hachiko a lui, câinele din Japonia care și-a așteptat stăpânul mort în același loc până la finalul vieții.

Citește și Imaginea care a emoționat tot internetul! O cățelușă a fost abandonată lângă un rucsac cu mâncare și jucăriile ei favorite. Stăpânul a lăsat și un bilet prin care și-a explicat gestul

”Atât eu, familia mea cât și credincioșii am fost foarte îngrijorați de soarta cățelușei Maia. Fetițele mele au petrecut foarte mult timp cu ea și am observat că, încet- încet, devine interesată de ceea ce se întâmplă în jurul său. Maia s-a atașat acum de copii. În fiecare zi îi așteaptă lângă gard în timp ce aceștia merg spre casă de la Liceul Teoretic, afla în vecinătate. Însă, în momentele de liniște, vine și se așează pe mormântul fostului său stăpân, părintele Radu Filip”, povestește părintele Lucian Cociorva.

https://www.youtube.com/watch?v=2e4Tc0wuNxk&ab_channel=RomaniaTV