IMAGINI ŞOCANTE. Alunecare de teren la Azuga, 150 de persoane au fost evacuate. Momentul prăbuşirii a fost filmat VIDEO

Alunecare de teren în localitatea Azuga! 150 de persoane au fost evacuate pentru a nu fi puse în pericol.

10 apr. 2020, 18:51
IMAGINI ŞOCANTE. Alunecare de teren la Azuga, 150 de persoane au fost evacuate. Momentul prăbuşirii a fost filmat VIDEO

UPDATE: „Echipele Administraţiei Naţionale Apele Române sunt în teren. Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Prahova s-a deplasat la faţa locului pentru evaluarea situaţiei şi stabilirea măsurilor de intervenţie în regim de urgenţă. Din primele informaţii situaţia se prezintă astfel: Alunecarea de versant pe malul stâng al râului Azuga a opturat albia pe o lungime de 70-80 metri şi are o înălţime de aproximativ 3 metri”, a precizat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Aproximativ 150 de persoane din localitatea Azuga de pe Valea Prahovei sunt evacuate, vineri seară, din cauza unei alunecări de teren care poate avansa către un grup de locuinţe de pe strada Umbroasă. Primele estimări arată că suprafaţa afectată este de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, alunecarea de teren a avut loc în localitatea Azuga, pe strada Umbroasă.

Din primele estimări, suprafaţa afectată de alunecarea de teren este de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, iar valul de pământ nu a ajuns încă la locuinţe, însă preventiv, vineri seara sunt evacuate câteva zeci de familii, respectiv 150 de persoane. Autorităţile locale vor stabili spaţii de cazare pentru familiile evacuate.

Primele informaţii arată că a fost afectat şi cursul pârâului Azuga.

Acolo acţionează 17 pompieri militari, precizează sursa citată.