Imagini ŞOCANTE: Copil lăsat să moară de foame de părinţii săi care credeau că practică VRĂJITORIA

O poză publicată pe internet şochează o lume întreagă. Este vorba de un copil nigerian, în vârstă de numai doi ani, lăsat să moară de foame chiar de părinţii săi.

17 feb. 2016, 09:05

Băieţelul a fost abandonat pe stradă şi a trăit timp de opt luni din resturile aruncate de trecători. Motivul este unul incredibil: părinţii săi sunt convinşi că micuţul practică vrăjitoria, relatează Daily Mail.

Copilul a fost salvat de la moarte sigură de o voluntară daneză. Fotografia în care daneza îi dă să bea apă a făcut înconjurul internetului. Îngrozită de starea copilului, botezat acum Hope (Speranţă – n.r.), femeia l-a luat pe acesta în grijă şi l-a dus la spital. Acum, copilul este în stare stabilă, medicii spunând că îşi va reveni complet.

„Astăzi, are puterea să se ridice şi să ne zâmbească. Este un băiat puternic”, a spus voluntara daneză.

Ea a făcut un apel pe internet pentru donaţii, ca să poată acoperi cheltuielile medicale pentru copil, iar în doar două zile a strâns peste un milion de dolari.

„Cu aceşti bani, putem nu doar să-i oferim lui Hope cel mai bun tratament, dar putem şi să contruim o clină şi să salvăm mai mulţi copii de la tortură”, a spus voluntara daneză.

În situaţia se află, însă, mii de alţi micuţi pe care cei care le-au dat viaţă îi lasă pe străzi sau îi torturează, pentru că sunt convinşi că practică magia neagră.