Imagini şocante. Cum arată leii malnutriţi din grădina zoologică. FOTO

Cinci lei africani sunt ținuți în condiții groaznice în parcul de animale Al-Qureshi, într-un cartier de lux din capitala Sudanului, Khartoum.

20 ian. 2020, 19:31

Leilor nu li s-a administrat suficientă mâncare și nici medicamente vreme de săptămâni întregi, deoarece țara se află în criză economică. Rapoartele indică faptul că un leu ar fi murit deja din cauza lipsei de hrană, acesta ajungând să fie doar piele și os, transmite The Sun.

În mediul online a fost lansată o campanie pentru a le găsi celorlalți lei o nouă casă înainte ca și acestea să moară din cauza malnutriției.

Campania a fost lansată de Osman Salih pe Facebook și se numește „Sudananimalrescue”. Osman a scris: „Am fost zguduit când am văzut acești lei în parc, oasele le ies prin piele.”

Veterinarii au transmis că sănătatea leilor s-a deteriorat grav, iar unii au pierdut aproape două treimi din greutatea corporală.

„Mâncarea nu este întotdeauna disponibilă, de multe ori o cumpărăm din banii noștri pentru a le hrăni”, a declarat Essamelddine Hajjar, manager al parcului.

Condițiile insalubre ale grădinii zoologice afectează de asemenea sănătatea animalelor. „Suferă de boli grave”, a spus îngrijitorul Moataz Mahmoud.

Când jurnaliștii au vizitat parcul, au găsit bucăți de carne putredă și acoperite cu muște împrăștiate lângă cuștile ruginite.

Leii africani sunt clasificați „vulnerabili” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, iar populația lor a scăzut cu 43% între 1993 și 2014.