IMAGINI ŞOCANTE: Cum loveşte un proiectil un bloc de locuinţe din Lugansk. VIDEO

Un proiectil a nimerit în etajele superioare ale unui bloc de locuinţe din oraşul Lugansk. Impactul a produs o explozie ce a fost surpinsă de o cameră de luat vederi.

29 iul. 2014, 07:38
IMAGINI ŞOCANTE: Cum loveşte un proiectil un bloc de locuinţe din Lugansk. VIDEO

Imagini cutremurătoare în Ucraina.  Un proiectil a lovit un bloc de locuinţe, ia o bucată de beton ce cade de la înălţime, imediat după ce s-a produs deflagraţia. Deocamdată nu se cunoaşte dacă au fost înregistrate victime.

Cinci oameni au murit, iar 15 au fost spitalizaţi în timpul confruntărilor din regiunea Lugansk. Trupele guvernamentale sunt aproape de a mai elibera un oraş ocupat de separatişti. Gorlovka este înconjurat de militari, iar toate ieşirile sunt blocate. Potrivit bilanţului preliminar al administraţiei din Gorlovka luptele au provocat 14 morţi printre civili, inclusiv cinci copii. De asemenea, cel puţin 23 de militari şi-au pierdut viaţa în timpul schimburilor de focuri.

„Militarii noştri au intrat în Şahteorsk, Torez şi Lutughino. Au loc bătălii pentru eliberarea localităţilor Pervomaisk şi Snejnoe. Unităţile Forţelor Armate Ucrainene şi ale Gărzii Naţionale sunt concentrate la periferia oraşului Gorlovka şi luptă pentru eliberarea acestuia”, a precizat purtatorul de cuvant al Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Andrei Lîsenko.

În ceea ce priveşte ancheta cu privire la avionul doborât în regiunea Doneţk, Lîsenko a precizat că aeronava s-a prăbuşit din cauza unei depresurizări masive, după ce a fost lovită de fragmente despre care oficialul ucrainean spune ca ar proveni de la o rachetă. În context, ONU a cerut o anchetă eficientă şi imparţială. Înaltul comisar pentru drepturile omului a subliniat că doborârea avionului malaezian poate fi considerată o crimă de război.