Imagini şocante din Kabul. Mame afgane îşi aruncă copiii peste gardul de sărmă ghimpată şi imploră soldaţii să îi ajute

Mii de afgani încearcă să se salveze şi să fugă din ţară după ce talibanii au preluat controlul ţării. Ultima poartă de ieşire o reprezintă Aeroportul Internaţional din Kabul, unde forțe americane și ale aliaților organizează zboruri pentru evacuarea propriilor cetățeni, dar și colaboratorilor lor afgani. La aeroport au ajuns şi mii de afgani care nu vor să trăiască sub un regim taliban.

19 aug. 2021, 14:43
Imagini şocante din Kabul. Mame afgane îşi aruncă copiii peste gardul de sărmă ghimpată şi imploră soldaţii să îi ajute

Un gard de sârmă ghimpată separă soldaţii americani şi britanici de pe aerportul din Kabul de miile de afgani disperați care încearcă să fugă din țară după ocuparea acesteia de către talibani. În ultimele zile, tot mai multe ţări au trimis avioane în încercarea de a îşi evacua cetăţenii şi colaboratorii afgani.

Citeşte şi: Un singur român, evacuat din Kabul cu aeronava Hercules plecată de la Bucureşti. MAE: Accesul spre aeroport al celorlalți români este îngreunat

Zi și noapte, familii cu copii mici și-au riscat viaţa, ferindu-se din calea gloanțelor insurgenților, pentru a evada. La porţile aeroportului stau zi şi noapte mii de afgani care speră să prindă un loc într-una dintre aeronavele străine pentru a scăpa de regimul taliban.

Din disperarea de a îşi salva familia de regimul taliban, unele persoane și-au aruncat copiii peste gardul cu sârmă ghimpată şi îi imploră pe soldaţi să îi salveze.

Citeşte şi: O jurnalistă afgană îl imploră cu lacrimi în ochi pe secretarul general al NATO să nu recunoască regimul taliban. Răspunsul lui Jens Stoltenberg

„A fost îngrozitor, unele femei își aruncau bebelușii peste sârma ghimpată, cerând soldaților să-i ia, unii s-au prins în sârma ghimpată”, a povestit un ofiţer din trupele militare britanice.

Situaţii este cu atât mai gravă în Afganistan, cu cât în ultimele zile mai mulţi civili au fost ucişi de talibani deşi au promis că vor fi pașnici și nu vor încălca drepturile civililor.

Joi, mai mulți oameni au fost uciși joi în oraşul afgan Asadabad, din apropierea frontierei cu Pakistan, după ce talibanii au deschis focul asupra unor persoane care fluturau drapelul naţional la un miting organizat cu ocazia Zilei Independenţei, informează Reuters. Anterior, alți trei oameni au fost ucişi într-o demonstraţie similară la Jalalabad.