IMAGINI ŞOCANTE într-un spital din România. Bolnavii sunt trataţi în condiţii mizere VIDEO

Imagini şocante au fost filmate în secţia de Boli Infecţioase a unui spital judeţean din România în secolul XXI: pereţi scorojiţi, tencuială căzută, calorifere ruginite şi geamuri închise cu furculiţa. Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în spitalul din Drobeta-Turnu-Severin, informează România TV.

22 feb. 2016, 14:59
IMAGINI ŞOCANTE într-un spital din România. Bolnavii sunt trataţi în condiţii mizere VIDEO

Cele două secţii de Boli Contagioase şi Dermato-Venerice funcţionează în clădiri vechi de peste 100 de ani. De-a lungul anilor s-au făcut renovări, însă aceste saloane au fost neglijate. Grav este că bolnavii încă sunt internaţi acolo, atunci când spitalul este supraaglomerat.

Din păcate, zilele trecute pentru că au fost foarte multe cazuri de viroze, au fost forţaţi să folosească această aripă. Cei care au fost internaţi acolo au fost îngroziţi„, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu-Severin.

Oamenii se îngrozesc numai când trec pe lângă clădirile celor două spitale.

E oribil. Oribil. Chiar asta vorbeam cu soţia dacă or mai avea vreun pacient internat. Eu am fost înăuntru acum câţiva ani şi era groază„, a spus un bărbat.

Aici dacă un pacient se internează se îmbolnăveşte mai rău la cum arată pe dinafară, dar pe dinăuntru„, a spus o femeie.

Sesizaţi de gravitatea situaţiei, reprezentanţii consiliului judeţean au spus că vor lua măsuri.

Imaginile sunt foarte urâte, chiar deranjante. Vom aloca în cursul acestui an sume mari de bani pentru repararea acestor pavilioane„, a declarat vicepreşedintele CJ Mehedinţi.

Salonul în care au fost surprinse imaginile şocante a fost sigilat şi nu va mai fi folosit până când nu va fi renovat.

Citeşte şi Focar de INFECŢIE în spitalele din Braşov. Pacienţii sunt îngrijiţi printre gândaci şi păsări moarte FOTO