Imagini ŞOCANTE la Centrul de recuperare neuropsihiatrică Plătăreşti. Pacienţii primesc pâine înmuiată în apă la micul dejun VIDEO

Poliţia şi DSVSA Călăraşi au demarat o serie de verificări la Centrul de recuperare neuropsihiatrică Plătăreşti, după apariţia în mediul online unor imagini care arată că pacienţii primesc pâine înmuiată în apă la micul dejun. De asemenea, şi DGASPC Călăraşi face anchetă în unitatea respectivă.

11 ian. 2020, 15:08
Imagini ŞOCANTE la Centrul de recuperare neuropsihiatrică Plătăreşti. Pacienţii primesc pâine înmuiată în apă la micul dejun VIDEO

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi s-a sesizat cu privire la apariţia în mediul online a unor imagini în care se vede cum pacienţii Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Plătăreşti primesc pâine înmuiată în apă la micul dejun şi fac verificări la faţa locului. Poliţiştii sunt însoţiţi de inspectori ai direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa alimentelor Călăraşi. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi a anunţat, de asemenea, că va face o anchetă.

„Având în vedere informaţiile apărute în mediul online cu privire la aspectele constatate la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Plătăreşti, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a dispus efectuarea de verificări. O echipă mixtă, formată din poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi fac verificări în acest moment”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Reacşia vine după ce jurnalistul Marin Badea a publicat pe contul de Facebook un clip video de trei minute în care se vede cum pacienţii sunt hrăniţi la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Plătăreşti.

„Pâine înmuiată în apă, la care au adăugat o linguriţă de margarină şi o felie de salam, au primit cei 148 de beneficiari ai serviciilor se asistenţă medico-socială din Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Plătăreşti, drept mic-dejun, în cursul zilei de 10.01.2020. Aşa-zisa mâncare este livrată, în sistem catering, începând cu luna octombrie 2019, de firma Denisdea SRL, cu sediul social în Sighetul Marmaţiei, strada Constructorului, bloc 4, scara 1, etaj 4, judeţul Maramureş”, a scris Marin Badea.

Consiliul Judeţean Călăraşi, prin biroul de presă, a precizat că este o practică obişnuită acest tip de hrănire: „Să nu ne mirăm dacă în vreun bol alimentar vedem felii de pâine înmuiate în apă. Ei nu pot înghiţi, au fost cazuri de înec. Protocolul alimentar aşa prevede, în toate spitalele, mâncarea este pasată”.