Imagini șocante! Mort purtat cu targa prin curtea Spitalului Colentina VIDEO

Scene incredibile în curtea Spitalului Colentina: un mort a fost purtat cu targa în timp ce zeci de mii de morți de COVID-19 au fost îngropați dezbrăcați, cu sicriul sigilat, iar rudele nici măcar nu au putut să își ia rămas bun.

19 apr. 2021, 15:34
Imagini șocante! Mort purtat cu targa prin curtea Spitalului Colentina VIDEO

Imagini șocante! Mort purtat cu targa prin curtea Spitalului Colentina. Asta în timp ce zeci de mii de morți de COVID au fost îngropați dezbrăcați, cu sicriul sigilat, iar rudele nici măcar nu au putut să își ia rămas bun.

Imagini șocante! Mort purtat cu targa prin curtea Spitalului Colentina

Incidentul a fost făcut public în ziua în care fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că „e trist că există o discuție sau o replică a premierului” în legătură cu documentul privind înființarea unui grup de lucru care să verifice morții de COVID-19. Acesta susține că a descoperit că la Spitalul Colentina diferențele de raportare ar fi de ordinul „sutelor” de morți. De asemenea, și la Spitalul ROL 2 ar fi fost raportate mai puține decese în platformă, decât numărul morților din spital, mai susține fostul ministru.

Şefa secţiei ATI de la Colentina trage un semnal de alarmă: „Este o atitudine deliberată, de o inconştienţă criminală, care duce la decese”

„Constați o problemă, constați urgența și stabilești cine o să se ocupe de ea. Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele și o a doua în care raportează și spitalele, și medicii de familie, prin DSP-uri. Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea. La Spitalul Colentina diferența este de sute, peste 500, și la spitalul ROL 2, acea unitatea militară din curtea Spitalului Ana Aslan sunt diferențe. Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie. Principala responsabilitate este la Institutul Național de Sănătate Publică”, a mai declarat Vlad Voiculescu.