Imagini șocante surprinse la Satu Mare. Un câine a fost aruncat din portbagajul unui BMW, în stradă – FOTO

Imagini crude au fost surprinse sâmbătă în Carei, Satu Mare. Un bărbat a fost filmat în timp ce își părăsea câinele în centrul orașului.

13 dec. 2021, 11:56
Imagini șocante surprinse la Satu Mare. Un câine a fost aruncat din portbagajul unui BMW, în stradă – FOTO

Imagini șocante surprinse la Satu Mare. Filmarea realizată sâmbătă, în jurul orei 15.00, pe Calea Armatei Române din centrul Careiului, arată clar cum proprietarul unui BMW parchează în faţa unor magazine, deschide porbagajul şi scoate un câine dintr-un sac, îl pune pe șosea, iar apoi pleacă.

Imagini șocante surprinse la Satu Mare. Un câine a fost aruncat din portbagajul unui BMW, în stradă – FOTO

Incidentul a fost surprins de un clujean, care a alertat Poliția Municipiului Carei. Bărbatul care a abandonat câinele riscă o amendă între 1.000 și 3.000 de lei.

„Cățelușul este foarte speriat, foarte flămând, sigur a primit și o corecție de nesupunere de la domnul B.L., posesorul BMW-ului. Acum cățelușul este în foster la o minunată doamnă. Avem rugămintea să ne ajutați să-i găsim un foster, și pe urmă o familie cu suflet și cu empatie față de aceste suflete nevinovate.

Careienilor, vă rugăm luați exemplul acestui domn din Cluj Napoca, de a avea atitudine față de orice faptă reprobabilă pe care vedeți că o face cineva certat cu legea, nu rămâneți indiferenți, este spre binele tuturor oamenilor corecți. Numai astfel vom putea schimba ceva, inclusiv în abandonarea câinilor”, au transmis reprezentanții Asociației Puffi Carei.

UE are printre cele mai înalte standarde din lume pentru binele animalelor: iată cum sunt protejate animalele de crescătorie sau de laborator, animalele sălbatice și animalele de companie.

Uniunea Europeană pledează de peste 40 de ani pentru calitatea vieții animalelor și este recunoscută ca lider mondial, având unele dintre cele mai înalte standarde din lume. Normele UE au influențat în bine și legislația din alte țări. Acestea se referă în principal la animalele de fermă (la fermă, în timpul transportului și la sacrificare), dar și la animalele sălbatice, animalele de laborator și animalele de companie.

Conform unui studiu Eurobarometru din mai 2021 referitor la atitudinea europenilor în legătură cu bunăstarea animalelor, 82% dintre aceștia spun că bunăstarea animalelor de fermă ar trebui protejată mai bine decât în prezent.

Primele norme UE de protecție a animalelor de fermă datează din anii ’70. Directiva privind protecția animalelor de crescătorie din 1998 a stabilit standarde generale de protecție a tuturor animalelor crescute pentru producția de alimente, lână, piele, blană sau alte scopuri – inclusiv pești, reptile și amfibieni – și se bazează pe Convenția europeană pentru protecția animalelor de fermă din 1978.

Citește și: VIDEO! Şocant! Băieţel de 3 ani din Mangalia, ucis de câinele familiei, o fiară din rasa Presa Canario! Cum a ajuns bietul copilaş în ţarcul animalului şi să fie muşcat de cap într-o secundă! Detalii înfiorătoare