Imagini spectaculoase cu BMW XM, cel mai puternic model produs în serie. Motoare de peste 700 de cai putere şi dotări din segmentul de lux

BMW a prezentat în premieră mondială un nou concept la ediţia din 2021 a expoziţiei Art Basel Miami Beach. Este vorba cel mai puternic model M fabricat vreodată de constructorul bavarez.

30 nov. 2021, 13:23

Chiar dacă deocamdată este un concept, BMW XM ar urma să fie produs la sfârşitul anului viitor. BMW Concept XM pune în centrul atenţiei aspectele specifice ale mărcii M. Electrificarea contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de condus.

BMW Concept XM oferă în avanpremieră o imagine asupra noului design al părţii frontale pentru viitoarele modele BMW din clasa de lux.

Modelul de serie – BMW XM – va fi construit de la sfârşitul anului 2022 la uzina BMW Group din Spartanburg, SUA. Astfel, BMW M va prezenta primul său automobil de sine stătător după legendarul BMW M1 în anul în care sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare. BMW XM va fi disponibil doar în versiune plug-in hybrid şi exclusiv ca model M, conform Economica.net.

Imagini spectaculoase cu BMW XM, cel mai puternic model produs în serie. Noua maşină va avea motorizări hibrid de 750 de cai putere

Stilul exterior plin de forţă al Concept XM reflectă atributele de performanţă excepţionale ale maşinii: dinamică, agilitate şi precizie, plus o autonomie electrică de până la 80 km. Noul sistem de propulsie M Hybrid de la BMW Concept XM reuneşte un motor V8 şi un motor electric de înaltă performanţă pentru a dezvolta o putere maximă de 550 kW/750 CP şi un cuplu maxim de 1.000 Nm.

„BMW Concept XM reprezintă o reimaginare completă a segmentului de automobile de înaltă performanţă. Subliniază capacitatea BMW M GmbH de a se detaşa de convenţiile consacrate şi de a depăşi graniţele pentru a oferi fanilor mărcii experienţa supremă de condus. Automobilul de serie – primul model BMW M pur de la legendarul BMW M1 – arată şi cum abordăm pasa cu pas electrificarea mărcii noastre”, a declarat Franciscus van Meel, directorul executiv al BMW M GmbH.

Citeşte şi: Ei sunt cei mai influenți artiști români de pe Instagram în 2021. Antonia a detronat-o pe Cristina Ich, cea mai urmărită de anul trecut

BMW Concept XM ilustrează cum divizia sportivă M GmbH alege un drum distinctiv în segmentul de lux. Exteriorul maşinii se concentrează pe prezenţă şi atracţie extrovertită. În interiorul, o abordare specială a cockpitului axat pe conducător pentru care modelele M sunt renumite se întâlneşte cu un design complet nou al compartimentului din spate: cu scaunele sale confortabile şi tapiţeria sculpturală iluminată, conceptul M Lounge oferă pasagerilor un refugiu de lux.

„Designul BMW Concept XM este o declaraţie extravagantă a BMW M în inima segmentului de lux. Are o identitate unică şi întruchipează un stil de viaţă expresiv precum nici un alt model din gama BMW”, a precizat Domagoj Dukec, directorul BMW Design.

Citeşte şi: Dacia Duster vs. Audi RS Q8. Testul comparativ în care SUV-ul românesc a ieşit la egalitate cu rivalul de peste 100.000 de euro

BMW Concept XM lansează noul design progresiv al părţii frontale pentru modelele de lux ale BMW, a cărui versiune va fi prezentată pentru prima dată în 2022, ca parte a ofensivei de modele BMW în segmentul de lux.

Farurile au fost împărţite în două module separate, o nouă caracteristică de design care creează un aspect vizual captivant. Semnătura luminilor de zi în modulul superior subţire, cu stil clar, este deosebit de elegată. Grila orizontală se plasează cu încredere între faruri şi se îngustează spre marginile exterioare, producând un contur aproape octogonal care subliniază caracterul dinamic al părţii frontale.

Elementele negre ale grilei sunt incluse într-un contur cu forme elaborate şi par aproape să plutească liber într-o suprafaţă neagră lucioasă. Barele duble în stil M din interiorul grilei amplifică percepţia lăţimii automobilului. Iluminarea atractivă a conturului pune în evidenţă grila cu un efect fin, astfel încât compoziţia uimitoare a gilei duble şi a luminilor de zi să poată fi recunoscută imediat şi în întuneric. Noul logo XM de pe grilă şi prizele de aer mari sunt un indiciu asupra puterii motorului V8, care se asociază cu motorul electric pentru a forma sistemul M Hybrid.

Bazată pe cea mai recentă generaţie BMW iDrive, versiunea specifică M a sistemului de control/operare transpune caracterul de înaltă performanţă al BMW Concept XM în lumea digitală. Prezentat în cele trei culori M familiare, interfaţa de utilizator se pretează perfect pentru o experienţă de condus sportiv. Printr-o atracţie estetică deosebită vizualizează modurile sistemului de propulsie hibrid, precum şi modul de condus pur electric. Ecranul central curbat BMW oferă scena perfectă pentru a evidenţia acest design personalizat şi previzualizează interfaţa de utilizator care va aduce un plus de intensitate experienţei de condus la toate viitoarele modele BMW M.

Citeşte şi: Cum arată camionul electric cu dotări SF din China care vrea să rivalizeze cu Tesla Semi. Homtruck are conducere autonomă, radar ultrasonic, dar şi maşină de spălat! FOTO&VIDEO