Imagini spectaculoase cu ministrul Petre Daea la cea de-a zecea ediţie a zilelor porumbului VIDEO

Imagini spectaculoase cu ministrul Petre Daea la cea de-a zecea ediție a zilelor porumbului, organizată în localitatea Orezu din Ialomița. Acesta a ajuns pe câmp direct de la ședința de guvern și a inspectat cu...minuțiozitate producția din acest an. La eveniment a fost prezent și Cătălin Moroșanu, luptător de K1, care s-a declarat un mare fan al mămăligii.

13 sept. 2019, 12:05
Imagini spectaculoase cu ministrul Petre Daea la cea de-a zecea ediţie a zilelor porumbului VIDEO

Evenimentul ajuns la cea de-a 10-a ediție a avut parte de oaspeți importanți în acest an. Ministrul Petre Daea a venit cu vești bune pentru agricultori și a vorbit despre înființarea băncii de gene de la Buzău. Aici, se vor conserva mii de soiuri de legume, plante medicinale și aromatice pe cale de dispariție.

Petre Daea: „Banca de la Buzau e mai importanta decat cea de aur. Fara aur poţi sa stai la degete si gat, dar fara mancare in stomac nu-i posibil”

Petre Daea nu a fost singurul invitat de seamă al acestui eveniment. Printre oaspeți s-a aflat și luptatorul de k1 Cătălin Moroșanu . Sportivul s-a lăudat că știe să prepare cea mai bună mămăligă.

Fermierii au avut parte însă de un an dezamăgitor. În unele zone ale țării nu a mai plouat de mai bine de două luni, astfel că, în hambare, fermierii vor aduna recolte mai puține.

Din cauza secetei, producția estimată va fi cu cu până la 20% mai mică față de 2018.